Rastislav Búgel Samospráva Samospráva

Základná škola vo Veči sa dočkala: Mesto tu zrekonštruuje okná i strechu

Mesto Šaľa zrekonštruuje Základnú školu Hollého na sídlisku v mestskej časti Veča. Samospráve sa podarilo získať financie na okná a opravu strechy, informovala hovorkyňa mestského úradu Erika Kőrösi.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola vo Veči sa dočkala: Mesto tu zrekonštruuje okná i strechu
Zdroj: TASR

Predpokladané náklady na výmenu okien predstavujú 250 000 eur. Ministerstvo životného prostredia schválilo Šali dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 129 000 eur, spolufinancovanie 121 000 eur z rozpočtu mesta odsúhlasili mestskí poslanci. „Začiatok prác bude závisieť od výsledku verejného obstarávania a následne od ďalších faktorov. Cieľom bude čo najmenej obmedzovať vyučovací proces,“ skonštatovala Kőrösi.

Začiatkom apríla tohto roka by sa malo začať s opravou strechy na jednom zo školských pavilónov. Mesto požiadalo o financie zo štátneho rozpočtu z Ministerstva školstva SR na havárie. Ministerstvo odobrilo takmer 35 000 eur. Práce na streche pavilónu B by mali byť dokončené za mesiac. V spolupráci s vodármi chce mesto opraviť aj cestu vedúcu ku škole. Prepad na prístupovej ceste súvisí s problémami s kanalizačnou sústavou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM