Zlatica Gregorová Samospráva

Začína veľké sťahovanie: Šaliansky mestský úrad na rok uzavrú!

Prichádza moment, na ktorý osadenstvo našej radnice, ako aj obyvatelia mesta čakali niekoľko mesiacov. Jej priestory sa vyprázdňujú.

Ilustračný obrázok k článku Začína veľké sťahovanie: Šaliansky mestský úrad na rok uzavrú!
Zdroj: Visia.sk

Plánovaná komplexná rekonštrukcia budovy mestského úradu tak začne čo nevidieť. Úradné pracoviská budú počas stavebných prác rozmiestnené do týchto štyroch inštitúcií a to: v budove Základnej školy Petra Pázmáňa, v kultúrnom dome, v priestoroch Základnej školy J. C. Hronského na krátkej ulici, ako aj v bývalých priestoroch Mestskej teplárne v Šali.

Moderné priestory

„Úrad sa sťahuje, aby sme sa vrátili do nových, modernejších priestorov. Táto zmena nie je len kvôli lepším podmienkam pre úradníkov a nižším nákladom na energie, ale je aj pre občanov. Služby budeme poskytovať v modernejších priestoroch, na prízemí bude klientske centrum, bude výťah v budove. Máme sa všetci na čo tešiť,“uviedol primátor Šale Jozef Belický prostredníctvom mestského webu, sala.sk.

Všetky služby, ktoré doposiaľ občania mesta využívali, budú pracovníci úradu poskytovať i naďalej v nezmenenom režime, avšak v iných priestoroch. Prečítajte si, kde ich nájdete:

Dočasné pracoviská MsÚ Šaľa

  • Evidencia obyvateľstva, matrika, pokladňa, overovanie podpisov bude od 20. novembra 2017 sídliť v budove Základnej školy Petra Pázmánya.
  • Sobáše sa budú konať tiež v blízkosti budovy mestského úradu, konkrétne v miestnosti okresného úradu.
  • Stavebný úrad, sociálny referát či útvar hlavného kontrolóra bude mať svoje dočasné pôsobisko v priestoroch šalianskeho kultúrneho domu už od 13. novembra 2017.
  • Spoločný školský úrad, ako nám potvrdila jeho vedúca, Erika Velazquezová je už presťahovaný a momentálne ho nájdete na Krátkej ulici v Šali.
  • Kancelária primátora mesta ako aj prednostky plus viacero oddelení úradu sa presťahuje do priestorov Mestskej ekologickej teplárne – MeT.

„Budova úradu je posledným objektom v centre mesta, ktorý ešte nie je zmodernizovaný. Rekonštrukcia takmer 30-ročnej budovy tak prispeje aj ku skrášleniu centra mesta. Práce budú trvať približne rok. Dobrou správou je, že podstatnú časť nákladov zaplatí mesto z peňazí z fondov Európskej únie. Z celkového rozpočtu projektu vo výške takmer 1, 8 milióna eur tvorí nenávratný finančný príspevok jeden a pol milióna eur. Mesto sa na rekonštrukcii bude podieľať sumou do 300 000 eur,“ po­vedala nám hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM