Zlatica Gregorová Kultúra

Začal sa jesenný jarmok vo Vlčanoch: Nachystali zaujímavý program

V poradí je to už dvadsiaty siedmy jesenný jarmok. Tradičné podujatie, plné zaujímavostí, pripravili pracovníci z miestneho obecného úradu.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa jesenný jarmok vo Vlčanoch: Nachystali zaujímavý program
Zdroj: TASR

O tom, čo všetko tu môžete zažiť, to sa dozviete v nasledujúcom článku. Isté je, že o zábavu a dobrú náladu bude postarané. Tohtoročný XXVII. Vlčiansky jesenný jarmok odštartoval v piatok 6. októbra a potrvá až do nedele 8. októbra 2017. O tom, že oslavy budú také, ako sa patrí, potvrdzujú slová usporiadateľky, kultúrnej referentky OcÚ vo Vlčanoch, Timei Kürtiovej.

Ukážky remesiel

Úvod podujatia patril deťom, ktoré usporiadali tekvicovú výstavu. „Aj ďalší program bude veľmi zaujímavý. Sobotný jarmočný deň začneme o 8.00 hod. Počas dňa tu bude množstvo remeselníkov, pri ktorých sa návštevníci budú môcť pristaviť, popozerať, aj si voľačo nakúpiť. Máme tu veľmi veľa jarmočných predajcov, ktorí sa chceli zúčastniť nášho jarmoku,“ skonštatovala Timea Kürtiová.

Vínny dvor aj sprievod

Ak do Vlčian zavítate v sobotňajších dopoludňajších hodinách, nenechajte si ujsť Oberačkový sprievod so začiatkom o 11.00 hod. Ten budú tvoriť spolu s vedením obce, hosťami aj poslancami, koníky aj parádny koč. Po sprievode sa jarmočníkom prihovorí starosta obce, Gyula Iván. Ako nás ďalej informovala kultúrna referentka Timea, podujatie sa odohrá na hlavnej ulici a pri miestnom obecnom úrade. Tu bude k dispozícii aj Vínny dvor.

Množstvo hudobných vystúpení

O zábavu sa postarajú hudobné skupiny aj deti zo základnej školy. V piatok 6.10. 2017 o 19.00 vys­túpi On the road a o 20.30 hod. to bude kapela Irigy Hónaljmirig. Sobota bude patriť vystúpeniu skupiny Senzus o 17.30 hod. a neskôr Peller Károlymu a Oszvald Marike so začiatkom o 19.00. Jarmočný večer odpáli koncert skupiny 3+2 o 20.30 hod. Nedeľný program začne skupina Gilotin o 17.30 hod. , pokračovať bude Babicsekom Bernátom o 18.30 hod. Jesenný jarmok vo Vlčanoch zavŕši hudobné vystúpenie skupiny Republic o 20.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM