Zlatica Gregorová Rôzne

Z parku vytvorili raj: V Babičkinom dvore nájdete kozy ako kamzíky, FOTO

Nie každé mesto sa môže pochváliť tým, že v jeho centre žijú zvierací obyvatelia. Zanedbaný areál chytil druhý dych a teší návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Z parku vytvorili raj: V Babičkinom dvore nájdete kozy ako kamzíky, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Za zrodom vybudovania Babičkinho dvora stojí pracovníčka Referátu životného prostredia na MsÚ v Šali Gabriela Braníková. Pred časom jej napadlo, pretvoriť opustenú parkovú plochu na miesto pokoja, oddychu aj so živými tvormi. A to sa jej aj podľa návštevníkov podarilo. V minulosti spúšť s množstvom buriny, dnes príjemný areál so všetkým, čo si možno pri relaxe v prírode želať. A prekvapeniam nie je koniec.

Domáci dvor

Babičkin dvor je plný života. Správkyňa Katka Rimovská sa pravidelne stará o svojich zverencov. Vo výbehu veselo skáču poníky, hneď vedľa zase žijú zajace. Ako nám nedávno povedala Gabriela Braníková, hlavným motívom bolo zriadiť domáci dvor s typickými zvieratami, ktoré v ňom žijú. Teda, ani tu nechýbajú klasické sliepky vo svojich voliérach.

Najnovším počinom mesta bolo vybudovanie plochy pre morky. Tie sa súčasťou Babičkinho dvora stanú už v júni. Dovtedy ich priestory testujú kozy, ktoré tu boli premiestnené kvôli ich častým útekom do okolia. Ak sa vám žiada tatranskej atmosféry, nájdete ju priamo v Šali. V areáli nemocničného parku budete svedkami zaujímavých výbehov po skalách v podaní týchto kôz. Sú na nerozoznanie od kamzíkov. Kým sem docestujú nové obyvateľky, dovtedy budú loziť po tunajších bralách.

Relaxačné možnosti

Novinkou je i umiestnenie WC. Modré búdky nájdete hneď pri oplotení vo vnútri areálu. Teraz už je Babičkin dvor kompletne vybavený. Môžete si tu posedieť pri piknikových stoloch a podebatovať si alebo si prečítať dobrú knihu, či časopis v tieni stromov alebo na výslní. Najmenší tu nájdu rozmanité možnosti na svoje vyžitie. Sú tu kolotoče, hojdačky, preliezačky a pre starších zase ping – pongové stoly. Toto miesto je oázou nielen počas horúcich dní, ale vhodné na celoročný relax.

Z parku vytvorili raj: V Babičkinom dvore nájdete aj jedinečné kamzíky, FOTO
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM