Zlatica Gregorová Kultúra

Workshop počas vianočných trhov: Šikovné ruky sa činili, FOTO

Mestské kultúrne stredisko v Šali a Spoločenský dom v rámci vianočných trhov zorganizovali workshop. Kto chcel, nechal sa unášať fantáziou.

Ilustračný obrázok k článku Workshop počas vianočných trhov: Šikovné ruky sa činili, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Poschodie patrilo v tento čas umelcom. Okrem tvorenia ste sa mohli pristaviť pri niekoľkých stanovištiach. Hneď skraja sa o príjemnú vôňu postaral Gábor Németh. Vo svojom kútiku ponúkal na obdiv aj na predaj prírodné dekoračné mydlá, šumivé bomby do kúpeľa aj sviečky. Tie podľa jeho slov vlastnoručne vyrába. Hrali množstvom farieb a vôní. Opodiaľ ste sa mohli pokochať zbierkou Márie Nagyovej. Zaoberá sa liečivými drahými kameňmi, z ktorých následne vytvára šperky – prívesky, náhrdelníky, náušnice a pod.

A v tvorivej miestnosti ste sa už mohli kreatívne zabaviť. K dispozícii boli predlohy mandál, ktoré ste si mohli vyfarbiť. Do tajov mandalovania vás voviedla šalianska umelkyňa Gabriela Vicenová. V čase našej návštevy sa tu vymaľovávaniu venovala mamička so synčekom. Zručnosť ste si mohli otestovať aj pri vytváraní predmetov technikou suchého plstenia. Viacero žien sa práve venovalo tejto činnosti a ďalšie už modelovali bábiky, aby ich mohli ďalej zdobiť. S radosťou im pomáhali i detské rúčky.

Atmosféru vianočných dielničiek vám približujeme v našej FOTOGALÉRII.

FOTO: Vo Veči sa konali tvorivé dielne, ich súčasťou bolo i plstenie
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM