Peter Štrbo Hádzaná

WHIL: Šaľa po skvelom výkone uchmatla bod majstrovskej Iuvente!

Chemičky sa proti úradujúcim majsterkám poriadne vytiahli! V šlágri kola hostilo Duslo Šaľa svojho odvekého rivala Iuventu Michalovce a vo vynikajúcom dueli sa bolo na čo pozerať. Družstvá sa po celý zápas striedali vo vedení a až do záverečných sekúnd mali šancu na výhru.Body sa ale napokon delili!

Ilustračný obrázok k článku WHIL: Šaľa po skvelom výkone uchmatla bod majstrovskej Iuvente!
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

V úvode videli diváci v šalianskej športovej hale vyrovnanú hádzanú, ani jedno z družstiev v prvej pätnásťminútovke neodskočilo na rozdiel viac ako jedného gólu, Duslo v tejto chvíli viedlo 7:6. V tomto úseku hry sa najviac darilo kanonierke domácich Simone Szarkovej, ktorá strelila tri zo siedmich gólov Šale. S disciplínou na tom boli horšie hráčky Iuventy, ktoré sa dvakrát bránili početnej prevahe Dusla. Vyrovnaný priebeh mali aj nasledujúce minúty, niekoľko minút sa opakoval rovnaký scenár – Šaľa si vytvorila jednogólový náskok a Michalovce vzápätí vyrovnali skóre.

Zmenila to až 22. minúta, keď Michalovčanka Snopová nastrelila žrď a vynikajúca Szarková krásnym gólom prvýkrát poslala svoj tím do dvojgólového vedenia 11:9. Chemičkám však náskok dlho nevydržal a sériou troch inkasovaných gólov razom prehrávali 12:11, o vedúci gól sa postarala Vinyukova. V koncovke prvého polčasu sa skóre naďalej menilo ako na hojdačke, na 13:13 vyrovnávala Porubská a po skvelých zákrokoch Grandtnerovej i gólových príspevkoch Szarkovej s Bérešovou prvýkrát Šaľa odskočila na rozdiel troch góloch. Iuventa však potvrdila prečo útočí na interligový titul a pred odchodom do šatní ešte stihla znížiť na 16:15 z pohľadu domácich.

Po návrate na palubovku sa Michalovce veľmi rýchlo tešili z vyrovnania, úspešnou strelkyňou bola Snopová. Následne mali chemičky niekoľko výborných príležitostí na opätovné získanie vedenia, spálili sa však na legende Černej a tak sa potvrdilo dobre známe pravidlo nedáš-dostaneš, keď tím Jána Packu poslala do vedenia Tobiašová. Strelecké suchoty Dusla v úvode druhého polčasu ukončila Bérešová, ktorá v 35. minúte vyrovnala na 17:17. V 40. minúte východniarky po prvýkrát viedli o dva góly 20:18 po presnom zásahu Trehubovej, ani im však náskok dlho nevydržal. V bráne domácich excelovala Grandtnerová a tak mohli Szarková s Porubskou opäť zabezpečiť vyrovnaný stav 20:20.

V nasledujúcej desaťminútovke sa gólové tempo spomalilo a pred rozhodujúcou fázou hry svietilo na tabuli skóre 23:23, všetko tak bolo naďalej otvorené. V koncovke zápasu oba celky tušili, že každá chyba môže rozhodnúť o jeho osude a nepresnosti nechýbali ani na jednej strane. Päť minút pred záverečným hvizdom viedli chemičky vďaka Porubskej 26:25. Dráma pokračovala až do poslednej chvíle, dve minúty pred koncom bol stav stretnutia vyrovnaný 27:27. Napriek tomu, že oba celky mali príležitosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu, diváci už viac gólov v tomto skvelom stretnutí nevideli a najväčší rivali si tak body spravodlivo rozdelili. „Musím pochváliť dievčatá za veľmi statočný výkon, poďakovať sa fanúšikom za vynikajúcu atmosféru a funkcionárom nášho klubu za trpezlivosť, pretože naše mladé družstvo výkonnostne rastie. Dnes sme si zaslúžili vyhrať. Žiaľ, nebolo nám to súdené. Podali sme dobrý kolektívny výkon, jeden z najlepších v sezóne. V bránke nadpriemerne vyčnievala Grandtnerová, v útoku sa darilo Szarkovej s Porubskou, výborne zahrala Súkenníková, ale všetky dievčatá sa snažili a bojovali. Škoda, že neboli odmenené víťazstvom, ale potvrdili sme domácu nezdolanosť,“ zhodnotil duel pre agentúru SITA kormidelník domácich Tomáš Kuťka.

V stretnutí tradične vyčnievala kanonierka Dusla Simona Szarková, ktorá zaznamenala 10 gólov a atakuje prvé miesto Michnovej v tabuľke najlepších strelkýň súťaže. „Úroveň hry mala parametre kvalitného interligového súboja. Dôležité bolo, že sme dokázali ubrániť prvú vlnu, ktorou je náš súper povestný. Myslím si, že keby sme pritvrdili v defenzíve, dotiahli by sme to do víťazného konca. Deľba bodov je však podľa mňa spravodlivá, lebo ani Michalovce si nezaslúžili odísť naprázdno,“ uviedla Szarková.

HK Slovan Duslo Šaľa – Iuventa Michalovce 27:27 (16:15)

Najviac gólov: Szarková 10/3, Porubská 5, Súkenníková 3 – Vinyuková 6, Tobiášová 6/3, Horňáková 5
Pok. hody: 4/4 – 5/4, vylúčené: 4 – 6, rozhodovali: Oťapka a Sivák (obaja SR), 1000 divákov

Duslo: Grandtnerová, Túrociová, Haládiková – Bíziková, Trochtová 2, Porubská 5, Bérešová 2, Demajová 2, Krokavecová, Tulipánová, Veselková 2, Szarková 10/3, Súkenníková 3, Rácková 1, Sláviková, Darázsová

Iuventa: Medveďová, Černá, Gubiková – Gerič 1, Piskayová, Szöllösiová, Kovaličková, Rebičová 2, Hollá, Habánková, Horňáková 5, Tobiašová 6/3, Snopová 4, Vinyukova 6, Trehubová 3/1

Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce
24
Galéria
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM