Veronika Zeiselová Samospráva

Významná návšteva v Šali: Premiér Robert Fico sa stretol s naším primátorom

Na pôde šalianskej radnice bolo rušno. Na návštevu prišla hlava slovenskej vlády premiér Robert Fico, aby sa stretol s primátorom Jozefom Belickým. Prečítajte si, čo sa riešilo za okrúhlym stolom na radnici.

Ilustračný obrázok k článku Významná návšteva v Šali: Premiér Robert Fico sa stretol s naším primátorom
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá oficiálna návšteva premiéra vlády Slovenskej republiky Roberta Fica so sebou priniesla možnosť prerokovať viaceré dôležité témy nášho mesta. Premiér s primátorom Belickým rokovali o aktuálnom dianí v meste. „Najmä o veľkej investícii v spoločnosti Duslo, a. s., ktorá je priamo podporovaná vládou SR,“ informovala Eliška Vargová z referátu pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy.

Zdôraznil potreby Šaľanov

Primátor mesta informoval premiéra o starostiach i radostiach mesta. Témami rokovania boli najťažšie problémy trápiace nielen Šaľu, ale aj celý región. „Témy ako obchvat, zdravotná starostlivosť a možnosť získania investora, ktorý by dokázal zamestnať aj vzdelanejšiu kategóriu zamestnancov,“ uviedla preberané témy Vargová. Diskutovali tiež o možnostiach zintenzívnenia stretnutí a ďalších spoločných aktivitách v meste v priebehu roka.

Zlepšia vzťahy vlády a samosprávy

Premiér ponúkol efektívnejšiu a pružnejšiu spoluprácu medzi vládou a miestnou samosprávou. „Informoval o tom, že rovnako ďalší členovia vlády ako aj predseda parlamentu v blízkej dobe plánujú návštevu rôznych podujatí v Šali. Zároveň nevylúčil zaradenie nášho regiónu do zoznamu výjazdových rokovaní vlády, pretože spolupráca vlády a mesta môže priniesť podstatne lepšie výsledky pri riešení lokálnych problémov,“ uviedla Eliška Vargová. Premiér Fico do Šale zavítal opäť v sobotu, kde na podujatí organizovanom stranou SMER-SD oslávil so ženami sviatok Medzinárodného dňa žien.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM