Zlatica Gregorová Kultúra

Výtvarníci, tešte sa: Onedlho štartuje Večianska paleta!

Ceruzka, farbičky či temperky, to sú obľúbené slová malých umelcov. Niekto im podľahne už v detstve a tí vytrvalí to dotiahnu veľmi ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku Výtvarníci, tešte sa: Onedlho štartuje Večianska paleta!
Foto: Zlatica Gregorová

Na štarte každej cesty je však úplný začiatok. Zaujímavá príležitosť pre deti z materských a základných škôl je Večianska paleta. Už piaty rok ju organizuje Mestské kultúrne stredisko v Šali a Spoločenský dom Veča. Ten najbližší ročník sa uskutoční 18. apríla 2018 v priestoroch Spoločenského domu.

Zo starej truhlice

Ústrednou témou súťaže budú „Príbehy zo starej truhlice“- aké bolo moje mesto (obec) voľakedy. Ako informujú organizátori súťaže, jej cieľom je „Vytváranie nových tradícií, priestoru na vyjadrenie svojho názoru na určenú tému, prostredníctvom prác vplývať na životné prostredie, na širokú verejnosť a tým pestovať pozitívny vzťah k životnému prostrediu.“

Maľovanie bez vody

Každý záujemca, ktorý sa do súťaže zapojí, bude pri svojej tvorbe využívať ceruzku, suchý pastel alebo uhlík. Súťaž má tri kategórie. Do prvej sú zaradení žiaci z materských škôl, v druhej kategórii sú žiaci 1.- 4. ročníka a tretia je určená žiakom 5.-9. ročníka ZŠ. Víťazi budú odmenení a bude aj špeciálna Cena školského úradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM