Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne Šport Správy

Vydarený sobotný karneval v Šali: Súťažili čertíci, chrobáčiky i Spiderman

Uplynulá sobota patrila fašiangovej zábave a síce Karnevalu na ľade. Pozvaní boli všetci, ktorí mali chuť si zašportovať a najmä sa zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Vydarený sobotný karneval v Šali: Súťažili čertíci, chrobáčiky i Spiderman
22
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

O príjemnú atmosféru sa postaral DJ HUXO s hitmi, ktoré dávkoval počas celej akcie. Karneval na ľade zorganizovalo Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto v spolupráci s mestom Šaľa. Už od 10.00 hodiny ľad na zimnom štadióne v Šali privítal maskovaných korčuliarov. Moderátorkou bola Alena Demková, o usmerňovanie súťažiacich sa staral Róbert Andráši.

Poriadna zábava

Korčuľovanie využilo množstvo detičiek od najmenších, cez školákov až po dospelých. Tí prejavili svoju fantáziu a po ľade sa tak premával Spiderman, klaun s pestrofarebnou hrivou, či čarodejnica. Deti sa zamaskovali do malej chodiacej kostričky s hokejkou, za chrobáčikov s krídelkami, nechýbali čertíci a princezné. Predpoludním sa súťažilo. Moderátorka Alena Demková vyzvala účastníkov karnevalu, aby sa postavili do radu a začal sa slalom pomedzi pneumatiky, streľba na bránu a štafeta so šatkou. Víťazov v športových súťažiach čakali sladké odmeny. Taktiež ani najkrajšie masky neodišli naprázdno.

Karneval na ľade

O akcii z pohľadu organizátora nám povedal Róbert Andráši:“Karnevalu sa zúčastnilo 47 detí. 7 rodičov bolo v maskách, mohli ste tam vidieť rodičov v maskách tygrice, šaša, čarodejnice, Pipi dlhú pančuchu a aj masku kráľa. Masky sme preto vyhodnocovali nielen detské, ale aj masky dospelých. Každé dieťa dostalo darčeky, aby ani jedno dieťa nezostalo smutné. Masky boli viaceré krásne a preto sme vyhodnotili až 12 masiek ako najkrajšie, ktoré sme odmenili hodnotnejšími darčekmi. Za tie ďakujeme sponzorom.“

Podľa slov Róberta Andrášiho veľmi sa tešia z účasti na podujatí i zo zábavy, ktorá tam vládla. Občerstvenie bolo zabezpečené, varený čaj nosili účastníkom akcie až na klzisko. Orga­nizátori ďakujú za pomoc s akciou všetkým zamestnancom zimného štadióna, najmä Veronike Pahokiovej, ktorá odviedla obrovský kus práce pri príprave akcie a aj pri realizácii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM