Peter Sýkora Rôzne

Vucka opraví cestu medzi Šaľou a Kolárovom

Nitriansky kraj bude opravovať cesty zničené pri povodniach

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) potrebuje peniaze na opravu ciest, ktoré boli zničené pri povodniach a prudkých dažďoch. Kvôli hospodárskej kríze a výpadkom v príjmoch však nemá vo svojom rozpočte žiadne voľné zdroje. Poslanci sa preto rozhodli siahnuť na peniaze z finančnej rezervy, z ktorej vyčlenili sumu 1,5 milióna eur **na rekonštrukciu najohrozenejších úsekov ciest.
** „Havarijný stav je na ceste medzi Kolárovom a Šaľou.
Urýchlene treba tiež riešiť aj zosuv cesty medzi Topoľčiankami a Skýcovom v Zlatomoravskom okrese,“ navrhol na ostatnom rokovaní krajského zastupiteľstva poslanec Andrej Huršan. Rovnako akútny stav je podľa poslanca Ladislava Marenčáka aj medzi obcami Pozba a Dedinka v Novozámockom okrese. „Došlo tu k zosuvu pôdy a situáciu treba okamžite riešiť. V opačnom prípade tu hrozí úplná uzávierka cesty,“ zdôraznil Marenčák.
Poslanci napokon rekonštrukciu všetkých troch úsekov ciest odsúhlasili. Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu je oprava komunikácií po povodniach pre kraj mimoriadne dôležitá. „Sú to vážne stavy. My musím zachovať mobilitu v regióne a udržiavať cesty zjazdné,“ konštatoval. Zároveň pripomenul, že o týchto problémoch už rokoval aj s premiérkou Radičovou a je možné, že časť výdavkov na obnovu zničených ciest bude kraju refundovaná z Fondu solidarity Európskej únie.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM