Zlatica Gregorová Kultúra

Vo Večierke letí patchwork: Vyskúšať môžete aj ajurvédu

Od tohto roka sa v kultúrnom stredisku rozbehli aj dve novinky. Na svoje si prídu šikovnice aj milovníci zdravého životného štýlu.

Ilustračný obrázok k článku Vo Večierke letí patchwork: Vyskúšať môžete aj ajurvédu
Foto: Zlatica Gregorová

Skúsená lektorka

„V prvý februárový týždeň sa začal Kurz patchworku. Lektorkou je Mariana Horňáková, ktorá už vo Večierke pracuje viac rokov,“ prezradila nám kultúrna referentka Katarína Gáborová. Kurz pre začiatočníkov ponúkne účastníčkam spoznať základy tejto ručnej práce. Pri patchworku ide najmä o to, pozháňať si menšie kusy pestrofarebných látok. Často sa využívajú už nepotrebné kusy látok, oblečenie, ktoré poslúži ako hlavný materiál.

Skvelý efekt vzniká vtedy, ak skombinujete zdanlivo nezlúčiteľné farby a vzory. Z takýchto malých kúskov potom zošitím vzniknú rôzne dekorácie, ako napríklad vankúše, aj batôžky, tašky či rôzne hračky. Fantázii sa medze nekladú. Pri tejto ručnej práci človek využije svoju kreativitu a naučí sa železnej trpezlivosti.

Pridajte sa!

Kurzistky sa schádzajú v priestoroch KS Večierka na Družstevnej ulici v stredu o 16.30 hod. „Budú mať osem stretnutí, základy patchworku. Ak by sa tento kurz zapáčil, chceli by sme s ním pokračovať i ďalej,“ pokračuje Katarína Gáborová. Materiál je k dispozícii, taktiež aj šijací stroj. Do kurzu je možné ďalej sa hlásiť.

Ajurvéda pre všetkých

Druhou novinkou je cyklus prednášok „Zdravý životný štýl s ajurvédou,“ ktorý sa začal v januári tohto roka. Vedie ho Gabriela Kodadová. Ajurvéda je holistická metóda, pochádzajúca z Indie. Zaoberá sa liečiteľstvom, diagnostikou aj prevenciou. „Prednášky budú raz do mesiaca. Najbližšia sa bude konať 26. februára 2018 o 17.00 hod. v priestoroch KS Večierka,“ informuje ďalej Katarína Gáborová. Na kurz patchworku aj prednášky o ajurvéde ste všetci srdečne pozvaní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM