Peter Štrbo Kultúra

Vo Veči stavanie mája, v Šali prvomájové oslavy

Celé Slovensko žije v týchto dňoch hokejom, no netreba zabúdať, že sa blíži 1. máj, ktorého slávenie má v našich končinách veľkú tradíciu, mesto Šaľa pripravilo pre občanov cez víkend niekoľko zaujímavých podujatí.

Mestské kultúrne stredisko pripravilo v súvislosti s príchodom 1. mája program na celý víkend. V sobotu sa môžete prísť pozrieť na STAVANIE MÁJA pred Spoločenský dom vo Veči. Celé podujatie, ktoré štartuje o 17-tej hodine, bude sprevádzať ľudová hudba v podaní folklórneho súboru Macejko, ktorý to potom naplno „rozbalí“ v programe „NA ZÁHORÁCKU NÔTU“ o 19.00.

Nasledujúci deň sa pozornosť obráti na Prvomájové oslavy, ktoré sa uskutočnia pred Mestským úradom Šaľa. V programe vystúpia deti zo základných škôl a CVČ Šaľa, po nich sa predstaví folklórny súbor Močenčanka a v podvečerných hodinách už potešia Šaľanov hudobné skupiny Randal, Funny Fellows. Samotný záver podujatia bude patriť charizmatickému nevidiacemu spevákovi a hudobníkovi Marošovi Bangovi. Program sa začína o 14.00, všetci ste srdečne vítaní.

Foto: ilustračné

Prvomajove-sala
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM