Zlatica Gregorová Kultúra

Vo Veči sa chystá trojdňový žúr: Nenechajte si ujsť tohtoročné slávnosti

Už koncom tohto týždňa sa priaznivci hudby, zábavy a priateľských stretnutí môžu tešiť na každoročné podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Vo Veči sa chystá trojdňový žúr: Nenechajte si ujsť tohtoročné slávnosti
Foto: Zlatica Gregorová

Už koncom tohto týždňa sa priaznivci hudby, zábavy a priateľských stretnutí môžu tešiť na každoročné podujatia – Večianske slávnosti a Hodovú slávnosť.

Všetko sa začne v piatok 19. mája 2017 od 15.00 hod. Vtedy sa na parkovisku pred obchodným reťazcom začne bohatý program. Piatkové popoludnie bude patriť predovšetkým deťom zo šalianskych materských a základných škôl.

Večianske slávnosti

Podľa informácií od organizátorov podujatia, ktorými sú Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko v Šali v programe vystúpia deti z MŠ Hollého, MŠ Bernolákova, ZŠ Hollého a od 16.30 návštevníkov podujatia zabavia členovia bubnového zoskupenia Tambores so svojou šou. Tento deň sa ešte zďaleka nebude končiť. Už od 16.50 hod. sa prítomným prihovorí primátor mesta Šaľa Jozef Belický a po ňom opäť vystúpia bubeníci. Podvečer už bude patriť detským spevákom zo ZŠ L.- Štúra a Speváckemu zboru Večania. V čase od pol siedmej do jedenástej večer sa v programe vystriedajú skupiny Všetečníci, Rebelski, Gladiátor. Od 23.00 hod bude zabávať skupina Queenmania.

Sobotné slávnostné popoludnie sa začne opäť o 15.00 hod. Odpália ho šalianski folklóristi a to DS Materinky, od 16.00 hod. to budú vystúpenia Šaľančeka a Šaľanu. Adrián Hajdu a Eliáš – Buttafoco sa predstavia o 17.00 hod. Sobotný podvečer spestria aj naši tanečníci z TK Jumping Šaľa a od pol siedmej sa zabavíte pri počúvaní dychovky z Trstíc. Večer už nastúpia predstavitelia rocku, popu a rapu. S dvadsiatou hodinou to odpáli Dominika Mirgová, o pol desiatej sa môžete tešiť na Rakbyho s kapelou a večer uzavrie DomiBand.

Hodová slávnosť vo Veči s kolotočmi, šašom aj mažoretkami

Súčasťou Večianskych slávností je i Hodová slávnosť. Tú už pilne pripravujú organizátori z OZ Večania na čele s predsedom združenia Marekom Molnárom. V areáli Pribinovho parku sa podľa slov Mareka Molnára môžete tešiť na skvelý program a detské atrakcie, ako napr.: tradičné hodárske kolotoče, bez ktorých by správne hody neboli hodmi. Hodová slávnosť sa začne o 15.00 hod. Okrem spomínaných atrakcií si môžete pozrieť vystúpenie Mažoretiek Kontess zo ZUŠ Šaľa, malých i tých veľkých poteší šašo Ľuboš a trojicu doplní vystúpenie folklóristov z DS Krpčiarik. Na záver podujatia vystúpi Duo Rudi.

Organizátori srdečne pozývajú a želajú príjemnú zábavu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM