Rastislav Búgel Samospráva

Vláda SR sa dnes zíde na rokovaní v Nitre: Rozhodovať sa bude o vyčlenení 8 miliónov pre náš kraj!

Vláda sa dnes zíde na výjazdovom rokovaní v Nitre. Rozhodovať bude o vyčlenení vyše 7,9 milióna eur pre Nitriansky kraj.

Ilustračný obrázok k článku Vláda SR sa dnes zíde na rokovaní v Nitre: Rozhodovať sa bude o vyčlenení 8 miliónov pre náš kraj!
Zdroj: TASR

Na zlepšenie jeho sociálno-ekonomickej situácii má ministerstvo financií uvoľniť takmer 2,5 milióna eur. Tie sa použijú napríklad na rekonštrukciu školskej jedálne, kultúrneho strediska, materskej školy, domu smútku, základnej školy, zdravotného strediska, verejného osvetlenia, vybudovanie detského ihriska či obnovu chodníkov v desiatkach obcí.

Obnova zámku a renovácia štadióna

Na obnovu Zámku Topoľčianky by malo ísť 200 000 eur. Na renováciu opláštenia nitrianskeho zimného štadióna prispeje vláda 150 000 eurami, na rekonštrukciu Benediktínskeho kláštora 15 000 eurami a na prípravu budovania vzdelávacieho centra v Nitre 50 000 eurami.

Ministerstvo práce má zase vyčleniť vyše 5,4 milióna eur na realizáciu národného projektu, ktorý zlepší postavenie nezamestnaných mladých ľudí na trhu práce. Použité budú na krytie výdavkov súvisiacich s podporou vytvárania pracovných miest u zamestnávateľov.

Kabinet sa bude tiež zaoberať podaním žaloby na rozhodnutie ministrov vnútra EÚ týkajúce sa prerozdelenia 120 000 utečencov. Tú podá Slovensko na Súdny dvor v Luxemburgu podľa článku 263 Zmluvy o fungovaní únie. Na jej základe má každý členský štát právo napadnúť právny akt únie, o ktorom sa domnieva, že z hmotného alebo procesného hľadiska porušuje jej právo.

Problematika, ktorá hýbe Európou

Premiér Robert Fico namietal spôsob, akým sa rozhodlo o návrhu Európskej komisie o premiestnení utečencov. O ňom podľa neho nemali hlasovať ministri, ale premiéri a prezidenti na summite Európskej rady. Pripomenul, že nejde o technickú otázku, ale o problematiku, ktorá hýbe celou Európou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM