Peter Štrbo Hádzaná

Víkend s hádzanou

Fanúšikovia hádzanej budú cez víkend svedkami až dvoch zaujímavých zápasov. Prvý krát v roku 2011 privítajú počas jedného víkendu na domácej palubovke svojich súperov hádzanárky Šale hrajúce WHIL-ku ako aj muži v prvoligovom šlágri s Prešovom B.

Po tom, čo naše hádzanárky v poslednom zápase nečakane zakopli na pôde ŠKP Bratislava, keď po veľmi dramatickom priebehu prehrali 24 : 20, privítajú na domácej palubovke Partizánske. Hostky sú v aktuálnej tabuľke na 12-tej priečke a vonku zatiaľ dokázali zvíťaziť len v dvoch prípadoch, čo jasne favorizuje hádzanárky Dusla, ktoré doma prehrali jediný zápas a to so Slaviou Praha, ktorá jasne vedie tabuľku WHIL. V jesennom zápase sme zvíťazili v Partizánskom pomerne jasne 28:19. Pozor si musíme dať najmä na Klaudiu Michnovú, ktorá doposiaľ strelila 152 gólov a je štvrtá v celkovom poradí strelkýň a aj na Selmu Blažekovú, ktorá prekonala brankárky 99 krát. Naše súperky v poslednom zápase prehrali na domácej palubovke s Veselím, ktorého hádzanárky hrajú momentálne vo vynikajúcej forme. Duslo sa opäť bude spoliehať na presnú mušku Simony Szarkovej (122 gólov) a kolektívny výkon tímu podporovaný skvelými fanúšikmi, ktorí navštevujú domáce zápasy pred blížiacim sa play-off stále v hojnejšom počte. Zápas odohrajú v sobotu 19.3. o 18-tej hodine. ** Posledné tri zápasy súpera:**

20.kolo: Partizánske – Písek 25 : 25 (najviac gólov: 7 Michnová, 4 Poláková) 21.kolo: DHK Baník Most – Partizánske 34 : 29 (najviac gólov: 13 Michnová, 4 Košíková) 22.kolo: Partizánske – Veselí 25 : 30 (7 Michnová, 5 Minarčíková)

Aj v nedeľnom zápase sa máme na čo tešiť. Hádzanári Šale, ktorí nás výborne reprezentujú v prvej lige, sa stretnú v absolútnom šlágri 15. kola druhej najvyššej hádzanárskej súťaže mužov s rezervou Prešova, ktorá je na prvom mieste len o dva body pred našimi hádzanármi a ešte neprehrala. Víkendový zápas môže byť jedným z kľúčových v tejto sezóne, rozhodne o tom, či sa bodovo dotiahneme na Prešov alebo odskočí na rozdiel štyroch bodov. V prvom vzájomnom zápase sme prehrali v Prešove 37 : 30. Šaľania, vedení skúseným trénerom Spornim, však na domácej palubovke vyhrali zatiaľ všetkých sedem zápasov, pravdou je však, že súpera takého kalibru akým je rezerva Prešova ešte neprivítali, takže sa fanúšikovia mužskej hádzanej majú na čo tešiť. Stretnutie sa začína v nedeľu 20.3. o 15-tej hodine.

Posledné tri zápasy Šale:

12.kolo: Michalovce – Šaľa 25 : 19 13.kolo: Šaľa – Bojnice 30 : 19 14.kolo: Martin – Šaľa 19 : 25

Posledné tri zápasy Prešova B:

12.kolo: Malacky – Prešov B 30 : 31 13.kolo: Modra – Prešov B 32 : 32 14.kolo: Prešov B – Stupava 44 : 25

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM