Webnoviny - Rôzne

Víkend prinesie pravú zimu so snehom

Výrazné ochladenie na Slovensku a v celej strednej Európe priniesol v noci na dnes studený, pôvodom arktický vzduch. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

(WEBNOVINY) – Snežiť bude v piatok na severe Slovenska, pričom juhovýchod územia zatiaľ zasiahnu iba zrážky vo forme dažďa.

Výrazné ochladenie nastane cez víkend

Od soboty začne na celom území postupne klesať denná aj nočná teplota a takmer na celom území Slovenska očakávame snehové prehánky, na severe aj husté sneženie. Na horách stredného Slovenska a v Tatrách tak môže počas nasledujúcich dní pribudnúť 15 až 35 a viac centimetrov snehu.

Výrazné oteplenie meteorológovia nepredpovedajú ani v prvej polovici budúceho týždňa. V pondelok bude na väčšine Slovenska mrznúť, oteplí sa najmä na juhozápade, avšak teplota stúpne len niekoľko stupňov nad nulu. V utorok bude snežiť už aj na juhozápadnom Slovensku.

Predpoveď počasia na piatok

Piatok bude nad územím Slovenska premenlivá oblačnosť. Na severe bude prevažne zamračené počasie. Na mnohých miestach hlásia meteorológovia snehové prehánky, v južnej polovici územia v polohách do 400 metrov bude pršať, alebo padať dážď so snehom. Na severných návetriach by malo trvalejšie snežiť.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 1 až 6 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo jedného stupňa. Teplota na horách vo výške 1500 metrov poklesne z –5 na –7 stupňov.

Na Slovensku bude fúkať západný až severozápadný vietor 3 až 7 m/s, na juhozápade 5 až 10 m/s, v nárazoch do 20 m/s (10 až 25, JZ 20 až 35 km/h, nárazy 70 km/h). Na hrebeňoch hôr hlásia búrlivý vietor až víchricu. Miestami sa budú tvoriť snehové jazyky alebo záveje, najmä na severe Slovenska.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM