Zlatica Gregorová Samospráva

Vieme, kto uprace šaliansky sneh: Bude to močenská firma

Nespokojnosť so stavom zimnej údržby prinútila Mesto Šaľa razantne konať. K výmene spoločnosti neprispelo iba vypršanie zmluvy.

Ilustračný obrázok k článku Vieme, kto uprace šaliansky sneh: Bude to močenská firma
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto po nespokojnosti s predošlou firmou, vykonávajúcou zimnú údržbu, v januári tohto roka zverejnilo Verejné obstarávanie ohľadom nového dodávateľa na výkon zimnej údržby k zákazke „ZIMNÁ ÚDRŽBA POZEMNÝCH KOMUNIKÁCIÍ, CHODNÍKOV A VEREJNÝCH PRIESTRANSTIEV V MESTE ŠAĽA, MESTSKEJ ČASTI VEČA, OSADY HETMÉŇ A KILÍČ.“ Ako definuje zákazka, na zabezpečenie zimnej údržby v meste sa využívajú mechanizmy s odpruženou radlicou na odhŕňanie snehu z miest, komunikácií a z chodníkov.

Nechýbajú ani stroje na posyp miestnych komunikácií posypovým materiálom, či posýpače chodníkov. Súčasťou potrebnej výbavy na kvalitnú zimnú údržbu sú i stroje na miešanie a nakladanie posypu ako aj nakladanie snehu a jeho odvoz.

Do konca januára

Svoju ponuku mohli záujemcovia predložiť šalianskej radnici do 29. januára 2018. Hlavnou podmienkou bolo, aby ponúkli čo najnižšiu cenu a kvalitné služby. Dnes už je známe, kto sa do výzvy zapojil aj kto v nej zvíťazil.

Do výzvy sa zapojili tri firmy – jedna z Močenku, druhá zo Serede a tretím záujemcom bola miestna, šalianska firma. Podľa zverejnených informácií z Úradu pre verejné obstarávanie sa o zimnú údržbu v Meste Šaľa bude v najbližšom období starať močenská firma. Víťazný záujemca „predložil najvýhodnejšiu ponuku podľa kritéria na vyhodnotenie ponúk a splnil podmienky účasti a požiadavky na predmet zákazky,“ uvádza ÚVO. Svoje služby plánujú vykonávať za sumu 170 380,80 eur.

Sereďania aj Šaľania

Na druhom mieste skončila seredská firma s cenovou ponukou v hodnote 171 189,60 eur a tretie miesto v hodnotení obsadila šalianska firma. Vo svojom meste plánovali vykonávať zimnú údržbu za 185 860,80 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM