Peter Sýkora Iné športy

Vianočné úspechy Tritónu

Mládežnícky majster Slovenska v posledných dvoch rokoch, plavci KŠP Tritón Šaľa v plutvovom plávaní a plávaní pod vodou štartoval na medzinárodnom Vianočnom trojboji (súčet bodov z troch súťažných disciplín).

Preteky v olympijskom bazéne na bratislavských Pasienkoch usporiadal KŠP Neptún Bratislava. V konkurencii slovenskej špičky vyplnenej jedným z najlepších českých klubov – plavci Nemo Zlín, potvrdili šalianski plavci opäť kvalitnú formu a pripravenosť v priebehu celého súťažného roku 2009. V silnej konkurencii skoro stovky pretekárov si výborne viedli najmä mladí plavci v kategóriách od 10 – 15 rokov, ktorí vybojovali štyri prvenstvá. V kategórii „E“ ročník 1998 a mladší sa o prvenstvo delili Ádam Bukor (Šaľa) s pretekárom Neptúnu Bratislava Filipom Skačányim, medzi dievčatami skočila Bernadetta Bertóková (Šaľa) bronzová. Ešte aj štvrté miesto Imre Deáka a na piatom Simona Šuleka patrili Tritónu. V kategórii „D“ ročník l997 a mladší skončili na čele s rovnakým bodovým ziskom David Starko (Šaľa) a Tomáš Skačányi (Neptun), medzi dievčatami bola na prvom mieste zhodne so 142 bodmi zlínčanka Michaela Sovišová a Ema Lišková (Šaľa). Ďalšia plavkyňa Tritónu Michaela Zušťáková skončila na 4. mieste.
V kategórii „C“ ročník 1994 a mladší skončil** Michal Fülöp** tretí a jeho kolega z Tritónu Roman Révay na štvrtom mieste. Medzi dievčatami bola najlepšie Ivana Hanáková (Šaľa), ktorá nielenže vyhrala suverénnym spôsobom všetky tri disciplíny, ale ako jediná zo všetkých pretekárov získala maximálny počet 150 bodov ! Úspech pre šalianske farby „zožala“ aj v kategórii „B“ ročník l992 a mladší Barbora Pohlová, ktorá skončila na druhom mieste. V kategórii „A“ ročník l991 a starší obsadil šaliansky Patrik Ščasný štvrté miesto. V súťaži klubov vyhral súťaž Neptún Bratislava, tesne pred Tritónom Šaľa (rovnaký počet prvenstiev) a Nemom Zlín. So štartom na Vianočnom trojboji budú spokojní najmä šalianski plavci: Ádam Bukor, Michal Fülöp a David Starko, ktorí vytvorili po jednom novom slovenskom rekorde. Šaľa 27.12.2009 Jozef Sklenár

triton
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM