Zlatica Gregorová Rôzne

Vianočné trhy v Šali pomaly končia: Využite posledné dni

V našom meste sa už tradične konajú Vianočné trhy. V poradí druhé tohtoročné vianočné, po tých Večianskych.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Šali pomaly končia: Využite posledné dni
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Predajcovia z celého Slovenska sa sústredili na námestie pred Mestský úrad. Priniesli tú pravú sviatočnú atmosféru. Opýtali sme sa niekoľkých z nich, čo ponúkajú a ako sa im tu páči.

Na trhoch priamo v centre mesta si môžete pochutiť na rôznych vianočných špecialitách, ako i zakúpiť si štýlové dekorácie do slávnostne vyzdobených domácností. Pani v stánku s občerstvením ponúka pečené mäsá, najväčší záujem na viacerých trhoch je o klasickú cigánsku pečienku. V tomto mrazivom počasí dobre padne horúci nápoj, či už kávička, nealkoholický punč alebo medovina. Predajcovia ponúkajú i rôzne druh plnených lokší, pečené ryby i klobásy.

V strede námestia je umiestnený vyrezávaný drevený betlehem. Pozornosti neuniknú ani hračky, či kvetinové výzdoby a doplnky do bytu.

Pani Oľga z Nitry na otázku, čo ponúka návštevníkom trhov, odpovedala: „Ponúkam vianočný tovar ako napr.: obrusy, rámiky na fotky, návliečky na vankúšiky. Nechýbajú ani vianočné ikebany, ktoré si zákazníci môžu vybrať z niekoľkých druhov“.

Vhodným darčekom sú i drevené výrobky. Predajca Marek nám o svojej ponuke povedal: „V stánku ponúkame hračky a potreby do domácnosti z dreva. Prišli sme z Brezovej pod Bradlom“, dodal.

Na trhoch si vyberiete i z množstva hračiek, nafukovacích balónov, či plyšových hračiek. Predajcom sa na trhoch páči, len už sú poriadne vymrznutí. Sviatky sú nezdržateľne blízko a tak sa Vianočné trhy v Šali zajtra končia. Aby opäť v budúcom roku privítali svojich návštevníkov.

Vianočné trhy v Šali pomaly končia: Využite posledné dni
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM