Zlatica Gregorová Rôzne

Vianoce klopú na dvere: Už ste si vybrali najtrendovejšie dekorácie?

Opäť sme všetci prekvapení, ako rýchlo to letí. Každá správna gazdinka chce mať všetko tip – top a preto vyberá, ako čo najlepšie vyzdobiť príbytok.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce klopú na dvere: Už ste si vybrali najtrendovejšie dekorácie?
Foto: Zlatica Gregorová

Farba Vianoc sa každý rok mení, ale nájdu sa i klasici, čo ostávajú verní tej jednej. Čo myslíte, je tohtoročnou farbou biela, pripomínajúca čerstvo napadaný sneh alebo fialová, či ružová?

Na akých farbách Šaľania fičia?

Väčšina z nás má doma gro vianočných ozdôb, ktoré dokupuje a vymieňa podľa vkusu a nálady. Klasické ozdoby, ktoré prežili niekoľko desaťročí, môžeme pokojne vytiahnuť aj v súčasnosti. Určite nič nimi nepokazíme. Nás, v redakcii zaujímalo, ako by mal trendový symbol týchto Vianoc vyzerať a o čo majú Šaľania najväčší záujem? Letia klasické sklenené ozdoby, prírodné materiály, či ich napodobeniny? Opýtali sme sa za vás kvetinárov z nášho okresu.

Kvetinárka Veronika Suchá z Močenka nám prezradila, že u nich letia červené a biele ozdoby. Močenčania uprednostňujú prevažne umelé ozdoby, ktoré sa dajú využívať roky, bez potreby kupovať stále nové. Sú rôznych tvarov aj farebnosti, takže si vyberie naozaj každý.

Šalianske kvetinárstva ponúkajú pestrú zmes farieb a aj materiálov. Pani Havranovej zo šalianskeho kvetinárstva sme sa opýtali, ako to vyzerá u nich. „Našim zákazníkom sa páčia najviac biele, zasnežené vianočné stromčeky. Tie si potom doladia ozdobami zlatej farby. Posledné dva roky je u nás vychytávkou ružová farba a obľúbené sú ozdoby rustikálneho štýlu“ uviedla predajkyňa. V tomto kvetinárstve si ľudia kupujú aj umelé dekorácie, ktoré sú už dnes na nerozoznanie od živých a ich výhodou je, že vydržia dlhé roky, pokiaľ sa nerozhodnete ich vymeniť.

Príroda aj napodobeniny

Záhradníctvo vo Vlčanoch ponúka aj vianočné stromčeky a všetko, čo potrebujete k vyzdobeniu svojho interiéru alebo aj vchodu, či predzáhradky. Na otázku, čo u nich zákazníci najčastejšie nakupujú z vianočného sortimentu, nám predajca prezradil, že sú to najmä dekorácie z prírodných materiálov. Čo sa týka vkusu, zákazníci tento rok volia najčastejšie bielu a červenú farbu.

Predajcovia sa spoločne zhodujú, že tak, ako i po iné roky, tak i teraz zákazníci kupujú dekorácie aj vianočné ikebany z prírodných aj umelých materiálov. Výhodou umelých je, že vám vydržia roky a nemusíte sa o ne špeciálne starať, naopak, prírodné ikebany vyčaria čarovnú atmosféru predovšetkým svojou vôňou, avšak o rok si budete musieť zaobstarať novú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM