Zlatica Gregorová Samospráva

Veču budú strážiť kamery: Mesto už vyhlásilo verejné obstarávanie

Obce nášho okresu vo veľkej miere využívajú možnosť zabezpečenia svojho územia kamerami. Nie sú len moderným výdobytkom, ale vo veľkej miere sú pomocníkom strážcov poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Veču budú strážiť kamery: Mesto už vyhlásilo verejné obstarávanie
Foto: Zlatica Gregorová

V dôsledku zvýšenia bezpečnosti obyvateľov mestskej časti Šale, Veče sa kompetentní uzniesli na potrebe inštalácie kamerového systému. Ten na jednej strane pomôže policajným zložkám oveľa rýchlejšie reagovať a zasiahnuť napríklad v prípade dopravných kolízií, na druhej strane zmonitoruje málo frekventované zákutia.

Návrh prešiel

Verejné obstarávanie súťaže „Prevencia kriminality – rozšírenie kamerového systému v Šali“ sa už začalo. Je rozdelené do dvoch častí. Osadenie kamier sa bude bezprostredne dotýkať dvoch večianskych lokalít. Tá prvá pozostáva z ulíc: „Nitrianska pri odbočke na ul. Gen. L. Svobodu; ul. Nitrianska pri odbočke na ul. Dóžovu; križovatka na ul. Hollého a Gen. L. Svobodu; ul. Fr. Kráľa smerom na odbočku na ul. Hollého; križovatka ul. Hollého a Lúčnej; ul. Hollého za budovou COV pri MŠ Hollého,“ informuje mesto na svojom webe. Druhou určenou lokalitou, kde budú umiestnené kamery bude ul. Hlavná, konkrétne to bude cintorín.

Štrnásťtisíc na bezpečnosť

Celkovo bude umiestnených sedem kamier na vyššie spomínaných miestach. Predpokladaná hodnota zákazky je 12 591,67 eur bez DPH a je vymedzená pre prvú časť. Suma 1 619,20 eur bez DPH je predpokladanou sumou pre jej druhú časť. Do verejného obstarávania sa v prípade záujmu môžete zapojiť do 21. augusta 2017 osobne alebo písomne na adresu Mestského úradu v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM