Rastislav Búgel Kultúra

Vášniví fotografi by mali zbystriť: Zapojiť sa môžu do novej súťaže!

Amatérski fotografi sa môžu prihlásiť do súťaže, ktorú vyhlásilo Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Šali. Hlavnou témou je Váh - rieka, ktorá spája.

Ilustračný obrázok k článku Vášniví fotografi by mali zbystriť: Zapojiť sa môžu do novej súťaže!
Zdroj: TASR

Ako sa uvádza v propozíciách podujatia, prihlásiť sa môže každý neprofesionálny fotograf v Šali, ktorého osloví zadaná téma. Jej poňatie a stvárnenie je už na samotnom autorovi.

„Váh dáva príležitosť pre všetkých. Je zážitkom pozerať sa na našu rieku a jej okolie. Vnímať, ako na seba už celé stáročia vplývame. Ľudia a príroda, to je inšpiráciou nielen pre básnikov, maliarov a fotografov. Počas dňa vnímame majestátnosť rieky, v noci pozorujeme z jej brehov padajúce hviezdy. Fascinujúcich okamihov je skutočne veľa,“ uvádzajú organizátori súťaže.

Ako pripomínajú, podujatie je dobrou príležitosťou pre všetkých lovcov inšpiratívnych okamihov a nemá žiadne vekové ohraničenie. Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách. Prvou je klasická fotografia a druhou digitálna fotografia. Fotky je možné posielať priebežne, najneskôr do konca septembra. V novembri budú súťažné práce hodnotiť odborníci z oblasti fotografie a výtvarného umenia. Tie najlepšie zábery budú súčasťou kalendára na rok 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM