Webnoviny - Rôzne

Väčšina Slovákov bude mať umelý vianočný stromček

Tento rok na Vianoce bude mať až 66,3 percenta Slovákov a Sloveniek doma umelý stromček. Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý vykonali v novembri na vzorke 1022 respondentov.

(WEBNOVINY) – Viac ako pätina respondentov (22,1 percenta) uviedli, že si kúpia živý stromček. Približne sedem percent Slovákov sa vyjadrilo, že si tento rok vianočný stromček zaobstará v lese alebo záhrade.

Vianoce vníma ako rodinné sviatky až sedem z desiatich opýtaných (70,1 percenta). Viac ako polovica respondentov považuje Vianoce aj za sviatky tradičné (59,8 percenta) a pokojné (55,2 percenta) a dve pätiny opýtaných tiež ako sviatky náboženské (42 percent). Za finančne náročné považuje Vianoce iba 25,2 percenta respondentov.

Na poslednú chvíľu

Približne polovica (51 percent) obyvateľov Slovenska začína Vianoce prežívať len týždeň pred ich začiatkom.

Dve pätiny (41,4%) prežíva Vianoce už o niečo skôr a to od začiatku adventu. Len približne päť percent opýtaných začína Vianoce prežívať už od konca jesene, čiže v čase začiatku vysielania vianočných reklám v televízií.

Až dve tretiny (63,4 percenta) Slovákov strávi vianočné sviatky len v kruhu najbližšej rodiny, zatiaľ čo štvrtina (25,2 percenta) je na Vianoce doma s celou širšou rodinou.

U príbuzných trávi Vianoce len 3,5 percenta respondentov a necelé dve percentá budú na Vianoce doma s priateľmi, na lyžovačke alebo na dovolenke, prípadne ich strávia sami. Agentúru SITA informovala Vladimíra Bunčáková z agentúry TNS.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM