Zlatica Gregorová Samospráva

V Trnovci opravia prívodné potrubie: K slovu sa dostali aj pamiatkari

O tom, že územie našej krajiny je obzvlášť bohaté na množstvo nálezísk je dobre známe. Pri výkopovými prácach sa dá nájsť niečo hodnotné.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci opravia prívodné potrubie: K slovu sa dostali aj pamiatkari
Zdroj: TASR

V Trnovci nad Váhom zrekonštruujú Vodárne a kanalizácie prívodné potrubie. Keďže sa však bezprostredne dotýka lokality, v ktorej sa môžu nachádzať historické artefakty, mali k tomu čo povedať aj pamiatkari.

Začali konanie

Pracovníci Krajského pamiatkového úradu z Nitry začali v septembri 2017 konanie k archeologickému výskumu. Ten by sa uskutočnil v prípade nájdenia nálezov vo výkopoch na miestach plánovaných stavebných prác. Oznam o začatí tohto stavebného konania zverejnila obec na svojom webe.

Podľa zákona

Pamiatkari začali z vlastnej iniciatívy správne „konanie o nevyhnutnosti vykonania archeologického výskumu ako opatrenia na záchranu archeologických nálezov. Konajú tak v zmysle zákona na ochranu pamiatkového fondu. Oznam súvisí so stavbou Trnovec nad Váhom – rekonštrukcia prívodného potrubia.“

S rekonštrukčnými prácami sa podľa našich informácií ešte nezačalo. K stavebnému konaniu sa totiž len donedávna mohli vyjadriť jeho účastníci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM