Zlatica Gregorová Rôzne

V Trnovci ohľadom bitúnku nastal zvrat: Proti rozhodnutiu sa firma odvolala

Na mieste bývalej liahne moriek by mal vyrásť bitúnok, čo sa nepáčilo viacerým obyvateľom obce. Firma sa po zápornom rozhodnutí odvolala.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci ohľadom bitúnku nastal zvrat: Proti rozhodnutiu sa firma odvolala
Zdroj: TASR

Už sme Vás na stránkach nášho portálu informovali o tom, že firma BRANKO SLOVAKIA, a.s. má v pláne vybudovať bitúnok v priestoroch bývalej liahne moriek v Trnovci nad Váhom. Nedávno stavebný úrad vydal k ich plánom zamietavé stanovisko. Ako situácia ďalej pokračuje?

Občania nesúhlasili s tým, aby medzi ich domami a pozemkami vznikla takzvaná porážkáreň, kde sa spracúva mäso. Svoju nespokojnosť premietli do petície, ktorú spísali a vyjadrili tak nesúhlas s bitúnkom v obci. Obec však, ako sa pre náš portál vtedy vyjadril starosta Július Rábek, nemôže ísť proti zákonným ustanoveniam. Po tom, čo stavebný úrad vydal nesúhlasné stanovisko, mala firma možnosť podať odvolanie. To sa aj stalo.

Nitrianska firma podala odvolanie

Po tom, čo požiadavkám firmy nebolo vyhovené z viacerých dôvodov, zástupcovia nitrianskej firmy Branko Slovakia, a.s. v týchto dňoch podali proti zamietavému stanovisku odvolanie. Tak, ako bolo zákonom určené, odvolanie mohli podať do 15 dní od doručenia rozhodnutia.

Ako informuje portál obce Trnovec nad Váhom:„Branko Slovakia, a. s. podalo odvolanie proti tomuto rozhodnutiu a odvolanie Obec Trnovec nad Váhom postúpi na ďalšie konanie Okresnému úradu Nitra, odbor opravných prostriedkov, aby vo veci rozhodol a stanovil ďalší postup."

Rozhodne stanovisko úradu?

Ako vidí situáciu starosta obce Július Rábek je zrejmé z jeho odpovede:“Stavebný úrad vydal k veci stanovisko a ďalej vec postupuje na Okresný úrad. Rozhodnutie je na nich, “hovorí starosta Trnovca nad Váhom.

Obec Trnovec nad Váhom, resp. Stavebný úrad naďalej trvá na svojom zamietavom rozhodnutí. O vyjadrenie sme požiadali i nitriansku firmu, doteraz sa pre náš portál jej zástupcovia nevyjadrili. O tom, ako sa vec vyvinie, vás budeme včas informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM