Zlatica Gregorová Samospráva

V Trnovci nad Váhom rozdelili dotácie: Komu sa ušlo z balíčka?

V meste i obciach sa združuje mnoho obyvateľov, aby svoje okolie zveľaďovali a prispeli tak celkovému rozvoju. Samosprávy sa ich snažia podporiť.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci nad Váhom rozdelili dotácie: Komu sa ušlo z balíčka?
Foto: Zlatica Gregorová

Dotujú aktivity športových klubov, občianskych združení či spolkov, aby mohli adekvátne vykonávať svoju činnosť. Nedávno schvaľovali finančné príspevky i trnoveckí poslanci.

Vo februári tohto roka sa konalo zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Trnovci nad Váhom. Jedným z bodov rokovania bolo aj odsúhlasenie návrhov na rozdelenie dotácií z rozpočtu obce. Organizácie sa o ne mohli uchádzať do októbra 2017.

Štyri organizácie

Podľa zverejnených informácií, o svoj finančný podiel zažiadal Futbalový klub Dynamo Trnovec nad Váhom, Telovýchovná Jednota Dynamo Trnovec nad Váhom, Lukostrelecký klub Hubert Arrovs ako aj Základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku. Dôchodcovia, okrem dotácie, požadovali aj 20% – né zníženie spoluúčasti pri schválení dotácie. „Nakoľko združenie dôchodcov je najslabšia príjmová časť obyvateľstva, preto žiadali o zníženie kolónky „vlastné zdroje“ na nulovú hranicu,“ informuje zápisnica.

Rozdelili 27 870 eur

Aby mohli miestni futbalisti, lukostrelci aj dôchodcovia naplno využiť svoj potenciál a rozvinúť svoje naplánované aktivity, ktoré sa bez financií nedajú úspešne zvládnuť, pomôže im v tom samotná obec. Trnoveckí futbalisti požadovali schválenie dotácie vo výške 18 070 eur. Telovýchovná jednota zase sumu vo výške 6800 eur. Lukostrelcom by prišla vhod čiastka, ktorú by použili na organizovanie Slovenského pohára v lukostreľbe a to v sume 500 eur. Dôchodcovia zažiadali o dotáciu vo výške 2500 eur.

Odpustili spoluúčasť

So žiadosťami, ktoré boli zaslané obci začiatkom tohto roka, sa oboznámili členovia komisií pri OZ v Trnovci nad Váhom. Všetky dotačné žiadosti odobrili a následne navrhli, aby ich poslanci schválili podľa požiadaviek v plnej výške. Obecné zastupiteľstvo teda všetky uvedené dotácie schválilo a nadôvažok, dôchodcom z Trnovca nad Váhom odpustili 20% spoluúčasť v žiadosti o dotáciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM