Zlatica Gregorová Kultúra

V Trnovci budú hľadať talenty: Prichádza okresná spevácka súťaž

Súťaží, v ktorých môžete dokázať svoju um a ukázať, čo vo vás drieme, je v každom smere dosť. Avšak len ten, kto sa chopí príležitosti, môže vyhrať.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci budú hľadať talenty: Prichádza okresná spevácka súťaž
Zdroj: TASR

V obci v našom okrese organizujú spevácku súťaž na okresnej úrovni. DO Fénix, Obec Trnovec nad Váhom a ZŠ s MŠ Trnovec nad Váhom organizujú Hľadáme spevácke talenty 2017. Ide už o XI. ročník okresnej speváckej súťaže v modernom speve.

Tri kategórie v modernom speve

Súťaž je rozdelená do troch kategórií. V prvej kategórii budú súťažiť deti od 7 do 10 rokov. Druhá kategória je určená deťom od 11 – 15 rokov a posledná, tretia je pre mládež a dospelých od 16 do 20 rokov.

Podľa slov administratívnej pracovníčky zo ZŠ v Trnovci nad Váhom, Kataríny Tuskovej „sú pre súťažiacich pripravené milé ceny aj darčeky od obce“. V čase nášho rozhovoru mali do súťaže prihlásené talenty nielen z Trnovca, ale i z Komárna, Levíc.

Spevácka súťaž sa začne 30. júna 2017 o 15.30 hod. Všetko sa uskutoční v priestoroch v Miestnom kultúrnom stredisku v Trnovci nad Váhom. Spievať môžu maximálne dvaja súťažiaci z jednej organizácie v jednej kategórii. Trojčlenná porota hodnotí prvé 3 miesta v každej kategórii. Každý účastník spieva jednu pieseň, s vlastným hudobným nástrojom alebo podkladom nahratým na CD, USB alebo MP3.

Obecné dni Trnovca nad Váhom

V čase od 30. júna do 1. júla 2017 sa budú v Trnovci nad Váhom konať i Dni obce. V rámci nich sa uskutoční spomínaná súťaž Hľadáme spevácke talenty. Vypočuť si ich môžete od 15.30 hod. V sobotu 1. júla 2017 na Vás čakajú rybárske preteky a jazda zručnosti. Na nádvorí MsKS sa od 17.00 hod. začne kultúrny program, v ktorom vystúpi skupina Vidiek a M – Rock, bubnová show Campana Batucada. Nebude chýbať maľovanie na tvár pre deti, tanečná zábava a Materinky zo Šale potešia so Zabudnutou školou kúzel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM