Zlatica Gregorová Rôzne

V Tešedíkove protestovali: Občania po čerpačke netúžia

S narastajúcim počtom vozidiel vzrastá aj dopyt po benzínkach. Ak sú od seba veľmi vzdialené, nastáva problém s tankovaním paliva.

Ilustračný obrázok k článku V Tešedíkove protestovali: Občania po čerpačke netúžia
Zdroj: TASR

V blízkej obci chceli preto vybudovať čerpaciu stanicu. Okrem existujúcich šalianskych mala pribudnúť jedna aj v Tešedíkove. S týmto návrhom sa však obyvatelia nestotožnili. Dali hlavy do kopy a spísali petíciu. Posledné rokovanie poslancov Obecného zastupiteľstva v Tešedíkove dospelo k prejednávaniu tejto petície. Podľa zistených informácií, si poslanci vypočuli návrh budúceho staviteľa, ako aj vystúpenie petičného výboru.

Frekventovaná cesta

Stavba mala vyrásť na Žiháreckej ulici priamo v centre obce. Sťažnosť obyvateľov poslanci postúpili hlavnému kontrolórovi. Výstavba plánovanej čerpačky by mohla podľa petičného výboru výrazne znížiť kvalitu ovzdušia v obci vďaka predpokladanému zvýšeniu počtu automobilov kvôli tankovaniu pohonných látok. V spojitosti s nadmernou hlučnosťou sa Tešedíkovčania obávali straty pokojného života na dedine.

Okrem toho, stavať sa malo na frekventovanej ulici. To občania nepovažujú za šťastné riešenie, rovnako ani to, že blízkosti Žiháreckej ulice sa totiž nachádza škola. Nás zaujímalo, ako sa vec vyvíja a preto sme oslovili kompetentných, ktorí nám mali čo povedať.

Náhla stopka

.

Poslanec OZ v Tešedíkove a zároveň člen Komisie životného prostredia, výstavby, podnikania a poľnohospodárstva pri Obecnom zastupiteľstve Alexander Mozoli, nás informoval, že staviteľ od celého projektu odstúpil a teda, stavať sa nebude.

Starosta Tešedíkova, Gyula Borsányi informáciu potvrdil a pre náš portál sa vyjadril takto:„Dostali sme zámer od podnikateľa, ktorý chcel v našej obci vybudovať čerpaciu stanicu, penzión a pod. Išlo by o komplex služieb. Na rokovaní zastupiteľstva sme prejednali podnikateľov návrh aj názory petičného výboru s tým, že to podrobne prerokujeme na najbližšom zasadnutí,“ informuje starosta Borsányi.

Zámer však ani nestihli podrobne preštudovať. Po tom, ako bola na svete petícia od vyše 500 občanov Tešedíkova, podnikateľ náhle od svojho plánu odstúpil. V obci tak v dohľadnej dobe benzínka nepribudne.

Foto: ilustračné .

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM