Zlatica Gregorová Kultúra

V šalianskom kine bude rušno: Blíži sa parádny filmový festival o zimných športoch

Ku kultúrnym podujatiam v meste patria už tradične i tie pre milovníkov filmu. Ponúka sa tak príležitosť pozrieť si filmové novinky.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskom kine bude rušno: Blíži sa parádny filmový festival o zimných športoch
Zdroj: TASR

Návštevníkom kín sa práve v týchto dňoch ponúka možnosť vidieť filmové novinky so zimnou tematikou. Festival sa uskutoční 20. októbra od 18.00 hodine v priestoroch Kina Šaľa. Trvať by mal podľa organizátorov približne 4 hodiny.

„Vo viac ako 200 slovenských a českých mestách uvidíte tie najlepšie filmy o zimných športoch z celého sveta. Celovečerné pásmo špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu, snow-kitingu a ďalších zimných radovánkach prinesie SNOW FILM FEST.„ Tento festival je bratský festival Expedičnej kamery,“ informuje referentka Miroslava Bartovicová.

Festival potrvá od októbra až do decembra vo všetkých regiónoch Českej republiky a Slovenska. Väčšinou ide o víťazné snímky z medzinárodných festivalov História Festival SNOW FILM FEST prebieha v Českej republike od roku 2011. Vtedy sme ho nazvali Filmový festival Zimných športov. Akcia vznikla ako protiváha vtedy už úspešne rozbehnutému filmového festivalu Expedičná kamera,“ prezradila referentka Miroslava Bartovicová. 

Miroslava Bartovicová prezradila aj zaujímavosti o tom, na čo sa môžeme tešiť: „V tomto roku si návštevníci kina môžu pozrieť 7 filmových dokumentov. Všetky sú so zimnou tematikou, čiže ľad, sneh..teda venovaný filmom o extréme polárnych expedícií. Sú to filmy o absolútnom extréme polárnych expedícií, šokujúcich výkonoch športovcov. O tom ako prežívajú svoje životy, keď opadne adrenalín a je potrebné, vyrovnať sa so situáciami na pokraji života a smrti. Na festivale zažijete ohlušujúce ticho aj nekonečnosť arktických pustatín, rovnako tak nádheru zasnežených hôr a ľadovcov. S aktérmi prežijete situácie, ktoré vám možno odhalia, prečo sa vydávajú na hranice svojich možností a možno zistíte, že je kúsok „toho“ aj vo vás.“

Zoznam filmov, ktoré uvidíme v šalianskom kine:

  • Sibiřský traverz (27 minút)
  • Tamara (17 minút)
  • Ledy a přílivy (30 minút)
  • Whiskey Berber (34 minút)
  • Bílé objetí (53 minút)
  • Expedice Švédsko (61 minút)
  • Bulharské bílé zlato (32 minút)

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM