Zlatica Gregorová Kultúra

V šalianskej knižnici bola burza: Prišla aj indonézska veľvyslankyňa, FOTO

Deň otvorených dverí sa konal opäť i tento rok v Mestskej knižnici Jána Johanidesa v Šali. Kto chcel, mohol si osviežiť svoju domácu zbierku.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskej knižnici bola burza: Prišla aj indonézska veľvyslankyňa, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

V rámci Šalianskeho jarmoku sa k aktivitám pripojili aj miestne knižničiarky. Dňa 22. júna 2018 ste si od 9.00 hod. do 17.00 hod. mohli prísť poobzerať priestory šalianskej knižnice aj sa na čokoľvek poopytovať. V tento deň sa jej pracovníčky viac ako inokedy mohli venovať svojim návštevníkom. Prísť mohli malí aj veľkí, každý si tu našiel to svoje. Knižné úlovky ste si mohli odniesť, ale aj priniesť a obohatiť ponuku pre ostatných čitateľov.

Odpustili hriešnikom

Prebiehala aj burza kníh písaných v slovenskom aj maďarskom jazyku a kto nezaváhal, tomu počas tohto dňa odpustili veľkorysé knižničiarky aj poplatky za omeškanie. Nezanedbateľným faktom bolo získanie členského zdarma.

"Akciu robievame každý rok. Tento rok sme mali veľmi veľa vyradených kníh. Tento raz bolo toho toľko v našom fonde, že sme nemuseli riešiť ďalšie knihy. Von sme v podstate dávali len tie. Od rána po celý deň chodilo plno ľudí, ktorí si brali knižky,“ prezradila nám riaditeľka Mestskej knižnice Jána Johanidesa v Šali Adriana Gerová.

Indonézska veľvyslankyňa

Do šalianskej knižnice zavítala vzácna návšteva, ktorá prišla na pozvanie primátora Mesta Šaľa Jozefa Belického. Hlavná kontrolórka mesta Šaľa Alžbeta Sedliačiková so sebou priviedla mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Indonézskej republiky na Slovensku Adiyatwidi Adiwoso Asmady spolu s pracovníčkami veľvyslanectva. Riaditeľka Adriana Gerová návštevu previedla priestormi a veľvyslankyňa sa o tomto kultúrnom stánku dozvedela aj niečo viac.

Burza pokračovala aj na druhý deň 23. júna 2018 v interiéri knižnice. Knihy budú k dispozícii ešte asi dva týždne, môžete si z nich vybrať podľa svojej chuti.

V šalianskej knižnici bola burza: Prišla aj indonézska veľvyslankyňa, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM