Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali zvýšili poplatok za parkovanie: Poslanci však s návrhom nesúhlasili

Počas rokovania Mestského zastupiteľstva padol aj návrh o zdvihnutí poplatkov za parkovanie. Zvyšovanie však bude.

Ilustračný obrázok k článku V Šali zvýšili poplatok za parkovanie: Poslanci však s návrhom nesúhlasili
Foto: Zlatica Gregorová

Návrh, ktorý dostali poslanci MsZ na stôl 30. novembra 2017 sa dotýkal miestnych daní a poplatkov. Pálčivým problémom vo viacerých obciach a mestách je práve parkovacia kultúra. Kto chce umiestniť svoje vozidlo čo najbližšie k bydlisku a chce mať istotu, že zaparkuje, ten si platí parkovacie miesto. Ostatní vodiči ho umiestnia, kde je práve voľné.

Vyšší poplatok

Mesto ich dáva k dispozícii za istý poplatok. Vybavíte si ho na príslušnom oddelení MsÚ. Aktuálne sa platí 230 eur. V predloženom návrhu bola nová suma a to 300 eur, čiže nárast o 70 eur ročne za jedno parkovacie miesto. Podľa návrhu Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri MsZ v Šali by išlo o „zvýšenie poplatku za užívanie verejného priestranstva za parkovanie vozidla z 0,0605 €/deň,m2 na 0,0822 €/deň,m2, t.j. 300 € za rok, pre ťažko zdravotne postihnutých so zľavou 50%.“ Jej členovia sa obávajú, aby sa rozšafným udeľovaním platených miest nepremenili všetky zelené plochy na parkoviská. V poslednom čase totiž vyrastajú ako huby po daždi a niekedy je veľmi obtiažne nájsť voľné miesto.

Do rozpravy sa zapojilo niekoľko poslancov. Odznela aj otázka poslanca Molnára o možnosti splátkového kalendára na poplatok. Doteraz sa tento spôsob v meste nevyužíval, avšak podľa vyjadrení pracovníčky MsÚ v Šali by našli riešenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM