Veronika Zeiselová Samospráva

V Šali vznikne stredisko osobnej hygieny: Bezdomovci zaň zaplatia 50 centov

V priestoroch Krízového centra na Partizánskej ulici v Šali vznikne stredisko osobnej hygieny. Do prevádzky bude spustené 17. marca.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vznikne stredisko osobnej hygieny: Bezdomovci zaň zaplatia 50 centov
Zdroj: TASR

V objekte Krízového centra na Partizánskej ulici v Šali vznikne Stredisko osobnej hygieny. Organizácia sociálnej starostlivosti ho spustí do prevádzky 17. marca tohto roka. „Ide o podpornú sociálnu službu poskytovanú ambulantnou formou vo vyhradenom pracovnom čase fyzickej osobe, ktorá nemá zabezpečené nevyhnutné podmienky na uspokojovanie základných životných potrieb. Je teda určená pre prijímateľov, ktorí zo sociálnych, rodinných alebo finančných dôvodov prechodne nie sú schopní zabezpečiť si podmienky na normálny ľudský život. Podstatou sociálnej služby je umožniť vykonanie základnej osobnej hygieny osprchovaním a umytím sa,“ konštatoval riaditeľ Organizácie sociálnej starostlivosti v Šali Ľubor Gáll.

Novo otvorené zariadenie bude mať nízkoprahový charakter. Poskytne sociálnu službu, ktorá je pre fyzickú osobu ľahko dostupná, uľahčuje jej kontakt so sociálnym prostredím a poskytuje sa v jej prirodzenom prostredí. Stredisko bude v prevádzke počas dvoch pracovných dní v týždni, v utorok a vo štvrtok, v čase od 13:00 do 15:00. Prijímateľ si prinesie so sebou vlastné toaletné potreby, pokiaľ ich nemá, poskytne mu ich zamestnanec Strediska osobnej hygieny. Za sprchovanie v trvaní 15 minút zaplatí prijímateľ 50 centov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM