Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali vypracujú projekt: Bude súvisieť s našou mládežou

Vlani ste sa možno aj vy zúčastnili konferencie Ako ďalej ? A čo s tým? Išlo o stretnutie organizátorov, zahraničných hostí aj študentov našich škôl.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vypracujú projekt: Bude súvisieť s našou mládežou
Foto: Zlatica Gregorová

Zúčastnení sa oboznámili aj s tým, ako mládež trávi svoj voľný čas v našom meste. Septembrová konferencia sa konala v rámci projektu Mládež v Európe. Na zdarnom priebehu mala svoju zásluhu poslankyňa Mestského zastupiteľstva Gabriela Lacková, Peter Gomboš aj Marián Šperka.

Model príkladom

Ústrednou témou bol úspešný Islandský model, s ktorým dosiahli tamojší obyvatelia obrovské pokroky. Islandská dospievajúca mládež totiž pred rokmi nepatria k žiarivým príkladom pokorných ľudí, tráviacich voľný čas ukážkovým spôsobom. V krajine sa borili s alkoholizmom, drogami a pod. Vďaka tomuto modelu sa im podarilo zvrátiť nežiadúci stav a tak ho predstavujú ďalším krajinám. V našom meste sa teda rozhodli bojovať s negatívnymi dôsledkami aj vďaka účinnej prevencii a v rámci nej vypracujú projekt na zlepšenie kvality trávenia voľného času šalianskej mládeže. Vypracuje sa podľa požadovaných intervalov a to od pol roka až po dva roky.

Odborníci diskutovali na témy Mládež a šport a mládež a kultúra, Mládež bezpečnosť a verejný poriadok a Mládež a životné prostredie. Výsledkami konferencie sa zaoberali aj členovia Komisie mládeže a športu pri MsZ v Šali, ktorí sa uzniesli na podpore projektu „Pre rozvoj zmysluplnej činnosti mladých ľudí mesta Šaľa.“

Ako na zasadnutí komisie organizátori konferencie uviedli, v októbri 2017 sa konalo aj pracovné stretnutie k tejto problematike. Projekt sa už vypracúva. S jeho financovaním by mal podľa zverejnených informácií pomôcť aj známy šaliansky podnik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM