Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali vymieňajú staré rozvody: Kráľovská ulica bude vysvietená

Postupne sa v meste mení zastarané verejné osvetlenie. Tentoraz sa radnica zamerala na problematickú Kráľovskú ulicu.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vymieňajú staré rozvody: Kráľovská ulica bude vysvietená
Foto: Zlatica Gregorová

Modernizácia verejného osvetlenia v Šali je dlhodobým projektom, ktorý bol rozdelený do troch etáp. K osvetleniu pomáhajú aj rady občanov.

Vymenia rozvody

„Mesto rekonštruuje verejné osvetlenie od roku 2014. Každý rok niečo, najmasívnejšie to bolo minulý rok, kedy sa nám podarilo vymeniť svetelné telesá za ledkové, čo zásadne ovplyvnilo spotrebu elektrickej energie. Ale súčasťou tohto projektu je aj výmena rozvodov a rozvodových skríň,“ uviedol primátor mesta Šaľa, Jozef Belický.

Doriešia Kráľovskú

V spomínanej časti mesta, na Kráľovskej ulici, sa momentálne stavajú nájomné byty. Obyvatelia, ktorí tu žijú už nejaký ten čas, museli kvôli výpadkom elektriny hromžiť pomerne často. A tak sa mesto pustilo do riešenia problému. Podľa slov primátora Jozefa Belického, k výpadkom dochádzalo najmä pre zastaralé elektrické vedenie v zemi.

To svojím opotrebením a vekom už nemohlo naplno fungovať. „Chyby sa hľadali, ale hľadali sa veľmi často. Pretože stále nastávali nové problémy. Teraz sa tešíme tomu, že došlo aj na rekonštrukciu vedenia, že budú tam nové rozvody a nové rozvodové skrine tak, aby bez problémov fungovalo a občania boli spokojní,“ skonštatoval šaliansky primátor.

Nové miesta

V dohľadnej dobe by mesto chcelo pokročiť s osádzaním stĺpov verejného osvetlenia aj tam, kde je to aktuálne žiadúce. Ide najmä o miesta, o ktorých radnicu informovali samotní občania. Svetelné lúče zabránia tmavým úsekom a zlepšia orientáciu na ulici a najmä bezpečnosť. Podľa informácií zo šalianskej radnice, stĺpy pribudnú na Školskú, Kukučínovu, Hviezdoslavovu ulicu ako aj na Ul. kpt. Jaroša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM