Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali vychádzajú v ústrety nepočujúcim: Môžu využiť služby pri vybavovaní

Obyvatelia Šale so sluchovým postihnutím majú už niekoľko dní možnosť využívať novú službu. Tá je špeciálne zriadená priamo pre nich.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vychádzajú v ústrety nepočujúcim: Môžu využiť služby pri vybavovaní
Foto: Zlatica Gregorová

Môžno ju využívať i pri rôznych vybavovaniach na šalianskom mestskom úrade. Pomôžu tak nepočujúcim, ako i obsluhujúcemu personálu MsÚ Šaľa.

Služba pomáha pretlmočiť reč nepočujúcemu cez službu Skype. Ten ju môže využiť ako pomocníka pri vybavovaní rôznych záležitostí na úrade. Túto pomoc môže využiť aj človek, ktorý sa nevie dorozumieť s nepočujúcim. Program si záujemca môže nainštalovať do svojho počítača, mobilného telefónu. Takýmto spôsobom sa MsÚ Šaľa zaraďuje k inštitúciám, ktoré majú záujem o zdokonaľovanie a rozširovanie svojich služieb svojim klientom. Prispieť k tomu by mohla i plánovaná rekonštrukcia ú­radu.

Nová služba nepočujúcim návštevníkom úradu

„Vážení nepočujúci občania, dovoľujeme si Vám oznámiť, že pri návšteve nášho úradu môžete komunikovať aj prostredníctvom služby Online tlmočník. Vaše požiadavky vybavíme rýchlo a jednoducho cez Skype hovor s reálnym tlmočníkom,“ informuje web mesta, sala.sk

Služba pre nepočujúcich je dostupná vo vyhradenom čase. Vtedy je najlepšie naplánovať si návštevu Mestského úradu v Šali. Tlmočník poradí nepočujúcim v každý druhý pracovný deň a to v pondelok, stredu a piatok od 8.00 hod. – 20.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM