Rastislav Búgel Hádzaná

V Šali vládne spokojnosť: V štvrťfinále proti holandským hádzanárom JMS Hurry-Up

Hádzanári HKM Šaľa sa vo štvrťfinále európskeho Challenge Cupu - Vyzývacieho pohára stretnú s holandským tímom JMS Hurry-Up.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vládne spokojnosť: V štvrťfinále proti holandským hádzanárom JMS Hurry-Up
Zdroj: TASR

Ten predtým v osemfinále vyradil Považskú Bystricu. Rozhodol o tom utorňajší žreb v sídle Európskej hádzanárkej federácie (EHF) vo Viedni.

Šaľa sa v prvom dueli predstaví na palubovke súpera v meste Emmen a odvetu bude hrať doma, termíny sú 25./26. marca a 1./2. apríla. V prípade postupu sa Šaľania stretnú v semifinále v druhej polovici apríla s úspešnejším z dvojzápasu medzi gréckym A.C. Doukas a portugalským Sporting CP Lisabon.

JMS Hurry-Up si v osemfinále poradil s MŠK Považská Bystrica, hoci v prvom stretnutí prehral na pôde slovenského extraligistu až 11-gólovým rozdielom 19:30. V odvete ale výrazné manko zmazal a postúpil ďalej po výsledku 32:19, pod čo sa až trinástimi gólmi podpísal holandský reprezentant Ronald Suelmann. Šaľa vyradila v osemfinále švajčiarsky TSV St. Otmar St. Gallen po výsedkoch 30:27 doma a 27:28 vonku.

„Sme spokojní. Hurry-Up bol jeden z dvoch tímov, ktorých sme si pred žrebom želali za súpera. Druhým bol luxemburský Dudelange,“ reagoval prezident HKM Šaľa Jozef Klačko: „Navyše sme radi, že prvý zápas bude u súpera a odveta nás čaká doma. Hráme sami za seba, nejdeme Považskú pomstiť, ale určite chceme postúpiť. Keďže máme dobré vzťahy s Považskou Bystricou, verím, že nám poskytnú informácie a videozáznamy z ich vzájomných duelov. Súper je silný najmä doma, čo ukázalo aj osemfinále a veľa teda bude závisieť od toho, ako dopadne prvý zápas. Podľa mňa sú šance na postup 50:50. Nechcem hovoriť dopredu, ale v semifinále by sme mohli naraziť na Sporting Lisabon a to už by bol obrovský ťahák aj pre fanúšikov z okolia.“

Challenge Cup mužov

Žreb štvrťfinále (25./26. marca a 1./2. apríla):

  • HC Sloga Požega (Srb.) – Valur Reykjavík (Isl.)
  • AHC Potaissa Turda (Rum.) – HB Dudelange (Lux.)
  • A.C. Doukas (GRE) – Sporting CP Lisabon (Portug.)
  • JMS Hurry-Up (Hol.) – HKM ŠAĽA (SR)

Žreb semifinále (22./23. apríla a 29./30. apríla):

  • JMS Hurry-Up/HKM ŠAĽA – A.C. Doukas/Sporting CP Lisabon
  • RK Sloga Požega/Valur Reykjavík – AHC Potaissa Turda/HB Dudelange

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM