Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali sa predviedli svojskí "výtvarníci": Zničili budovu školy, FOTO

Hovorí sa, že vandalstvo a nevychovanosť idú s dobou. Grafiťáci sa nepýtajú, kde a čo môžu farebne vyzdobiť, prídu, namaľujú a hrdo odchádzajú.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa predviedli svojskí "výtvarníci": Zničili budovu školy, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Tak sa stalo i v šalianskej škole, kde bez opýtania pomaľovali budovu a nielen tú…

Smútok v dušiach

Základná škola Bernolákova sídli vo Veči. Po víkende ich tam čakalo nemilé prekvapenie. Posprejovaná fasáda a dokonca aj mantinely na ich školskom ihrisku. Ako povedala riaditeľka školy Janka Tóthová na sala.sk, deti aj pedagógovia boli toho zlomyseľného činu veľmi smutní. „Atmosféra bola od rána iná. Boli sme veľmi smutní, deti o tom rozprávali," povedala riaditeľka.

"Boli sme z toho všetci zhrození, že ako dokáže niekto takéto niečo urobiť. Všetci sa snažíme zveľaďovať areál našej školy a niekto si sem nakráča a takto nám ho zničí. Mali by sa nad sebou zamyslieť, či by si aj doma počarbali domov. Veď táto škola je ako keby náš druhý domov,“ hovorí deviatačka Diana Čapeková.

Zhodou okolností, práve v týchto dňoch prídu do ZŠ Bernolákova štyria lektori, pochádzajúci z Brazílie, Ruska, Mexika aj Indonézie. Cudzinci si svoju stáž odkrútia tak, že šalianske deti priučia angličtine. Dovtedy by chceli nepekné nátery žiaci aj učitelia pozatierať.

Uzavrú areál?

Ako uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, riaditeľka ZŠ Bernolákova Janka Tothová chcela spúšť odstrániť sama, našli sa však dobrí ľudia, ktorí jej v tom pomôžu. Smutnému prípadu sa už venujú policajti. Podľa slov riaditeľky Janky Tóthovej, po zlej skúsenosti vážne rozmýšľajú o tom, či by nebolo lepšie areál školy zamykať. Aby sa deti a ich učitelia nemuseli hanbiť za svojich spoluobčanov nielen pred zahraničnými návštevníkmi a hlavne by tak zabránili neželaným sprejerom.

V Šali sa predviedli svojskí výtvarníci: Pomaľovali budovu školy
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM