Martin Bohunický Hádzaná

V Šali sa dráma nekonala, Duslo si jasne poradilo aj s Veselím!

Doma stále neporazené! V Šali sa v sobotu očakával dramatický súboj, no tento scenár sa napokon nenaplnil. Duslo si už v prvom polčase vybudovalo rozhodujúci náskok, ktorý v druhej polovici s prehľadom udržiavalo a tak sa mohli chemičky tešiť z ďalšieho jasného domáceho víťazstva 29:22.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa dráma nekonala, Duslo si jasne poradilo aj s Veselím!
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Vzhľadom na udalosti, ktoré sa udiali v posledných dvoch vzájomných zápasoch na palubovke nášho súpera, dal sa zápas s nadhľadom označiť ako derby. Dvojbodový rozdiel v tabuľke taktiež naznačoval, že pôjde o dramatickú zápletku. Úvod tomu aj nasvedčoval. Veselí vstúpilo do zápasu húževnato a nebyť výbornej Grandtnerovej, pravdepodobne by Duslo v ďalšom priebehu muselo doháňať náskok hostí. Naše hráčky začali nerozvážne, robili množstvo chýb a za stav 5:5 mohli byť naozaj vďačné. Vtedy sa Duslo prebralo a pevne chytilo zápas do svojich rúk. Našim sa začalo dariť v kombinácií, zlepšili sme obranu a polčas sme tak vyhrali pomerom 14:9.

Druhý polčas ešte mohol priniesť zápletku, obraz hry sa však absolútne nezmenil. Šaľa počas celého polčasu kontrolovala náskok 6 – 8 gólov, ani na chvíľočku naše hráčky nepovolili a s obrovským prehľadom dokráčali za dôležitým víťazstvom. V závere dostali príležitosť aj mladšie hráčky, tie sa príležitosti chopili a Šaľa tak zvíťazila so 7 gólovým náskokom v pomere 29:22.

„V prvom rade chcem poďakovať dievčatám za veľmi dobrý kolektívny výkon, ktorý ma potešil, priniesol nám zaslúžený bodový zisk a uspokojil výborných fanúšikov nášho klubu. Omladený kolektív rastie od zápasu k zápasu. K ešte lepším výkonom ale potrebujeme viac takýchto zápasov,“ uviedol krátko po zápas tréner Šale Tomáš Kuťka. Do zostavy sa vrátili uzdravené opory, skúsená krídelníčka Lucia Bérešová, ktorá sa prezentovala dvomi presnými zásahmi a spojka Michaela Porubská.
„Práve v tomto súboji s kvalitným súperom bola na palubovke cítiť prítomnosť a rukopis týchto skúsených hráčok, ktoré nám citeľne chýbali predovšetkým v Písku,“ ocenil prínos týchto hráčok kouč Dusla. Výborný výkon opäť podala kanonierka Simona Szarková, ktorá si pripísala ďalších deväť gólov.

HK Slovan Duslo Šaľa – HC Britterm Veselí n.M. 29:22 (14:9)


najviac gólov: Szarková 9/2, Súkenníková 6, Trochtová 4 – Rajnohová 6, Štěrbová 5, Jandásková 3

Duslo: Grandtnerová, Túrociová – Bíziková 1, Trochtová 4, Porubská 1, Bérešová 2, Pócsiková, Demajová 2, Tulipánová 1, Veselková 3/1, Szarková 9/2, Súkenníková 6, Rácková, Sláviková

Výsledky 22. kola:

Poruba – Olomouc 38 : 25
Most – Partizánske 31 : 22
J.Hradec – Zlín 25 : 30
ŠKP Piccard Senec – Michalovce 27 : 28
Slavia – Písek 33 : 21

FOTO: Šaľa vs. Veselí
12
Galéria
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM