Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali rozdávali potraviny: Dostali ich občania v hmotnej núdzi, FOTO

V našom meste sa opäť vydávala potravinová pomoc s hygienickými balíčkami. Pripravených mali 171 kusov.

Ilustračný obrázok k článku V Šali rozdávali potraviny: Dostali ich občania v hmotnej núdzi, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Potravinová pomoc sa robieva na podnet Európskej únie v rámci Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci 2014 – 2020.

Štyrikrát do roka

Šaľanom, ktorí túto pomoc potrebujú sa balíčky odovzdávajú 4× ročne. I v piatok 11. mája 2018 sa areál šalianskej fary neďaleko kostola Sv. Margity Antiochijskej premenil na pomoc núdznym. Občania mali možnosť si ich vyzdvihnúť do 12.00 hod. Tentoraz balíčky vydával odberateľom vedúci Farskej charity sv. Jozefa Nové Zámky a zároveň koordinátor potravinovej pomoci z Diecéznej charity Nitra Pavol Pšenák.

Pomáha EÚ

„Dnes vydávame pomoc aj s hygienickými balíčkami z Európskej únie. Pravidelne vydávame tu v Šali. Všetko to dostanú poberatelia dávok v hmotnej núdzi, prídavkov v hmotnej núdzi a spĺňajú kritériá EÚ. Ak ich spĺňajú, dávame ich do zoznamu, podľa rodných čísel identifikujeme ľudí a dostanú balíčky,“ uviedol Pavol Pšenák.

Ako nám koordinátor ďalej prezradil, ľudí, ktorí sa v určenom termíne pre balík nedostavia, kontaktujú telefonicky, prípadne zisťujú ich adresu bydliska. V prípade, že nie sú žiadnym spôsobom zastihnutí, ich balíčky dostanú ďalší občania, ktorých určia pracovníci Úradu práce, terénne pracovníčky a dostanú sa tak tam, kde pomôžu.

Trvanlivé potraviny

Aktuálne boli pre Šaľu vyčlenených 122 balíkov potravinových a 49 hygienických. Potravinové obsahujú múku, strukoviny, koreniny, konzervy, cestoviny, olej, polievky a pod. Teda, trvanlivé potraviny, ktoré pomôžu dlhodobejšie. „Jeden balík pri skromnosti vydrží 1 – 2 osobám na mesiac. Hygienické balíčky sú pre rodiny s nezaopatrenými deťmi. Pre ne je v balíčku šampón, 3 zubné kefky a zubná pasta,“ uviedol Pavol Pšenák.

V Šali rozdávali potraviny: Dostali ich občania v hmotnej núdzi, FOTO
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM