Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali rokovali k sociálnym otázkam: Podnety môžete predložiť aj vy

Sociálna oblasť je to, čo občanov zaujíma asi najviac. Ako a kde majú vytvorené podmienky pre život, na akej úrovni sú im poskytované služby.

Ilustračný obrázok k článku V Šali rokovali k sociálnym otázkam: Podnety môžete predložiť aj vy
Foto: Zlatica Gregorová

Každý námet je dobrý podkladom pre miestnu samosprávu, pretože tak bude vedieť vytvoriť čo najlepšie podmienky pre ľudí. I preto nedávno zvolali v Šali stretnutie ohľadom sociálnych otázok.

Všetci spolu

V najbližšom čase má byť v našom meste vypracovaný Komunitný plán sociálnych služieb mesta Šaľa. Ako informovala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová na sala.sk, koncom marca 2018 sa pri tejto príležitosti stretli viacerí činovníci z tejto oblasti. Predseda miniBodka, o.z. Milan Daniel, predsedníčka OZ Záhrada Katarína Sikoriaková, členka Mc Mamy mamám Martina Eleková, pracovníčky Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR a vedúca Spoločného školského úradu Erika Velasquezová spolu s viacerými seniormi, aby spoločne prediskutovali svoje názory, témy a pripomienky. Ako Erika Kollerová uviedla, na stretnutí všetkých privítala prednostka MsÚ v Šali Jana Nitrayová.

Reálne ciele

Stretnutia sa zúčastnila aj referentka sociálnych vecí z MsÚ v Šali Margaréta Zozuľáková, ktorá informovala o štyroch skupinách, ktoré vypracujú svoje podnety. Sú to: seniori, osoby so zdravotným postihnutím, deti, rodina a mládež a osoby v ťažkých životných situáciách a skupina, ktorá bude činnosť ostatných koordinovať. Ako Margaréta Zozuľáková dodala, „ciele, ktoré si v pracovných skupinách vytvoria, musia byť nastavené reálne, a by boli dosiahnuteľné.“ Podľa slov Eriky Kollerovej, by mal tento dokument byť podkladom pre získanie dotácií a dôkladne sa jeho obsahom oboznámia aj šalianski mestskí poslanci.

Sociálny taxík

Ako vyplynulo zo stretnutia, jedným z dôležitých podnetov do Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Šaľa bol návrh na zriadenie sociálneho taxíka v Šali. Takýto spôsob prepravy pre občanov zriadili i v neďalekom Močenku, kde úspešne pomáha.

Ak by sa i vy chceli zapojiť s podnetom, šalianska radnica vám ponúka možnosť vyplniť dotazník k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Šaľa. Anonymnými odpoveďami pomôžete samospráve k zlepšeniu sociálnej oblasti. Nájdete tu otázky o vašej životnej úrovni, spokojnosti s mestom, kde žijete, o sociálnych službách, ktoré využívate a pod. Dotazník môžete vyplniť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM