Správy

V Šali prebiehal ďalší protest: Účastníci sa stretli aj s ministrom dopravy

Protestné akcie za obchvat mesta Šaľa pokračovali aj v piatok. Nespokojní občania mali v pláne tlmočiť svoje požiadavky i ministrovi dopravy.

Ilustračný obrázok k článku V Šali prebiehal ďalší protest: Účastníci sa stretli aj s ministrom dopravy
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek sa v piatok 18. novembra zúčastnil rokovania s primátorom mesta Šaľa Jozefom Belickým. Jeho návštevu využili i účastníci protestu na tlmočenie svojich požiadaviek. Opýtali sme sa organizátora Jozefa Klačka, čo plánujú tentoraz.

„Zhromaždíme sa na námestí, budeme mať transparenty a budeme skandovať, že potrebujeme obchvat. To či sa nám podarí stretnúť s ministrom zatiaľ nevieme. Odovzdáme mu pamätnú tabuľu na ktorej vyjadrujeme naše pocity z tejto situácie“, hovorí Jozefa Klačko ešte pred samotnou protestnou akciou.

Po rokovaní s primátorom mesta Šaľa, Jozefom Belickým, už ministra čakali účastníci protestu pred budovou mestského úradu. Ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpádovi Érsekovi odovzdali rozsiahly, otvorený list. Na otázku, či budú v podobných akciách za obchvat mesta ďalej pokračovať, Jozef Klačko povedal: „Myslím, že sa dohodneme so spoluobčanmi a spoluorganizátormi. Ak budeme pokračovať, určite to budeme avizovať,“ dodal.

Minister Árpád Érsek protestujúcim povedal, že nechce sľubovať, ale urobí všetko za urýchlenie výstavby obchvatu Šale. Najväčším problémom majú s výkupom pozemkov, ktorý je podľa slov ministra ich vnútornou záležitosťou.

V Šali prebiehal ďalší protest: Účastníci sa stretli i s ministrom dopravy
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM