Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali oslávia Deň matiek: Míľa pre mamu bude už v túto sobotu

Už nejakú dobu oslavujeme nielen Medzinárodný deň žien, ale vzdávame hold i našim mamám. V meste sa chystá veľká akcia.

Ilustračný obrázok k článku V Šali oslávia Deň matiek: Míľa pre mamu bude už v túto sobotu
Zdroj: Martina Eleková

Naši rodičia si obdiv a úctu zaslúžia, preto majú podelené i sviatky. Rodičovské oslavy štartujú mamy, jún bude patriť oteckom. Každoročne v druhú májovú nedeľu chystajú svojim mamičkám prekvapenia ich malé ale i veľké deti. Ani tentoraz nebude chýbať v našom meste veľké hudobno – športovo zábavné podujatie Míľa pre mamu. Šaľa sa tak pripojí k mestám na celom Slovensku.

Oslava Dňa matiek v meste vypukne už v túto sobotu 13. mája 2017. A prečo sa podujatie volá Míľa pre mamu? Pretože zaregistrovaní účastníci podujatia spoločne prejdú symbolickú jednu míľu. Podujatie pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku organizuje Únia materských centier, v Šali to budú členky Materského centra Mamy mamám a Mesto Šaľa.

Poďte s nami do rozprávky

Tohtoročné podujatie bude rozprávkovo ladené. „Všetko sa začne registráciou účastníkov spred Mestského úradu v Šali o 8.30 hod. Účastníci sa zaregistrujú a v prípade záujmu môžu prispieť symbolickým 1 eurom, za ktoré dostanú reflexnú nálepku s logom Míľa pre mamu a zároveň takto podporia naše materské centrum. Za podporu budeme veľmi vďační. Zároveň si záujemci budú môžu zakúpiť pri registrácii rámik na fotku za 2 eurá," informuje organizátorka podujatia Martina Eleková z Materské centra Mamy mamám v Šali.

Deti sa môžu tešiť na rozprávkovú atmosféru. "Ak s rámikom pôjdu do kostolného parku, budú sa v ňom môcť odfotiť. Trasa pôjde od mestského úradu cez nemocničný park a naspäť. Po celej trase budú stanovištia s úlohami pre deti. Stanovištia budú rozprávkové, teda každé venované nejakej rozprávke. Bude ich sedem, na každom z nich dostanú decká pečiatku a keď budú mať aspoň päť, tak dostanú na konci dráhy malú odmenu. Lístok s menom potom odovzdajú na registrácii. Z nich sa potom budú žrebovať výhercovia tomboly,“ informuje Martina Eleková.

Hopkanie, latino i divadlo

Podľa slov organizátorky Martiny Elekovej, podujatia sa zúčastnia i medici z Bratislavy, ktorí budú hovoriť o prevencii rakoviny prsníka. Oslavujúce mamičky sa môžu dať nalíčiť kozmetikou. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár, tetovanie a tvorivé dielničky pre detičky, kolotoč. Hladošov uspokojí cukrová vata, cigánska a mobilná kaviareň pred Mestským úradom v Šali.

Organizátori pripravili bohatý program:

  • 8:30 registrácia účastníkov
  • 9:00 Cris dance vystúpenie
  • 9:15 eRko – vystúpenie ( kresťanská mládež, ktorá sa stretáva pravidelne v sobotu v MC)
  • 9:30 Hopkanie s mamičkou – krúžok z CVČ pod vedením Petry Sudorovej
  • 9:45 Mažoretky – zo škôlky z družstevnej
  • 10:00 Hromadný štart míľovej prechádzky
  • 10:15 Taekwondo Academy
  • 10:35 Latinofitnessdance s kikou
  • 11:00 Bábkové divadlo Dúha – hra O neposlušnej maminke
  • 12:00 Tombola

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM