Zlatica Gregorová Kultúra Správy

V Šali opravujú nevyužitý priestor: Vzniká tu keramický ateliér + FOTO

Kultúrne stredisko Večierka v Šali ponúka vyžitie obyvateľom mesta a jeho návštevníkom. Združuje však i kluby rôzneho zamerania.

Ilustračný obrázok k článku V Šali opravujú nevyužitý priestor: Vzniká tu keramický ateliér + FOTO
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V poslednej dobe sa ľudia vracajú k tradičným remeslám. Obdivujú ich a niektorým sa to tak zapáči, že sa tomu začnú venovať. V meste sa tentoraz zamerali na výrobu keramiky a budujú ateliér. O tom nám porozprávala referentka KS Večierka v Šali Katarína Gáborová.

„V spolupráci s Mestom Šaľa sme sa rozhodli zrekonštruovať dlho nevyužívané priestory. Sú v bývalej prevádzkovej budove, v ktorej sídlila kuchyňa materskej školy. S prácami sme začali v lete. Všetkých pomocníkov to stálo veľa námahy, pretože priestory boli veľmi zanedbané, plesnivé a zatekalo do nich,“ hovorí Katarína Gáborová.

„Veľká vďaka patrí mestu, pretože nám poskytli pracovníkov Verejno – prospešných prác, ktorí sa tu naozaj veľmi narobili. Bolo tu veľa neporiadku, obrovské množstvo dopadu, s ktorým pomohli,“ hovorí referentka.

Na otázku, kedy plánujú ukončiť rekonštrukčné práce, povedala: „Začiatkom novembra tohto roka plánujeme veľkú brigádu. Zúčastnia sa jej i členovia Terra Wag – výtvarníci. Keramický ateliér bude dokončený začiatkom decembra. Deti si už budú môcť vyskúšať prvé dotyky s výrobou keramiky. V budúcom roku už chceme spustiť Klub keramiky pre dospelých.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM