Zlatica Gregorová Šport

V Šali ocenili najlepších cyklistov: Najväčšie zastúpenie mali Májovky, FOTO

I počas tohto roka ste sa mohli zapojiť do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. Kto sa zúčastnil, neoľutoval.

Ilustračný obrázok k článku V Šali ocenili najlepších cyklistov: Najväčšie zastúpenie mali Májovky, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Vyhlasovateľom súťaže je Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Počas celého mája mohli prihlásené zoskupenia vysadať na dvojkolesového tátoša a zdolávať kilometre cestou do a z práce. Hlavným cieľom súťaže je motivácia zamestnancov k využívaniu bezmotorových vozidiel a taktiež k utužovaniu zdravia. Za Šaľu tento rok štartovalo 37 tímov a 129 jednotlivcov a obsadila 21. miesto.

Ministerská návšteva

Všetci, ktorí sa do celoslovenskej súťaže zaregistrovali a denne vysadali na bicykel, boli spravodlivo odmenení. Slávnostné vyhlásenie súťaže sa konalo 25. júna 2018 v areáli nemocničného parku v Šali. Okrem primátora Šale Jozefa Belického sa na akte zúčastnil Peter Róža z Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky, ktorý sa prioritne zaoberá rozvojom cyklodopravy a cykloturistiky na Slovensku.

Cyklistika je nádherná – športová disciplína, ale je to aj spôsob dopravy, ako sa ekologicky dopraviť z bodu A do bodu B. Verím, že postupne tu vzniknú podmienky na to, aby sa to opäť využívalo ako kedysi. My sme cyklistiku trochu upustili ako Šaľania preto, lebo pri intenzite dopravy ktorú tu máme 27 000 vozidiel a niekoľko desaťtisíc parkujúcich áut je jednoducho nebezpečné chodiť na bicykli a treba na to vytvoriť podmienky,“ prihovoril sa primátor Jozef Belický.

Vyberú dodávateľa

Primátor informoval prítomných aj o tom, že tento týždeň sa končí Výberové konanie na dodávateľa cyklotrasy do Dusla. Peter Róža z Ministerstva dopravy a výstavby SR taktiež súťažiacim poblahoželal a vyjadril nádej, že, ak sa mestu podarí zrealizovať cyklotrasu, Šaľania sa budú môcť ešte viac venovať bicyklovaniu. Primátor Jozef Belický vyjadril radosť nad tým, že do súťaže sa zapojili nielen pracujúci, ale aj malé deti. Po príhovore už nasledovalo samotné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien.

Najlepšie si v súťaži počínali Bežci ŠAĽA 1720,05 km so 113 jazdami, Relax Team a 1012, 03 km so 121 jazdami a skvele si počínali aj Vuchťáci 954,95 km s najväčším počtom jázd – 162. Diplom za najväčší počet jázd – 46 medzi jednotlivcami získala Miroslava Lachová z tímu Vuchťáci. Najazdiť najviac kilometrov – 729,43 spomedzi jednotlivcov sa podarilo Miroslavovi Miškovičovi z tímu Bežci Šaľa. Cenu za najväčší počet registrovaných účastníkov jednoznačne získali Májovky.

Uspeli všetci

K úspešným šalianskym tímom patril aj Peikko, Doprava, Cyklisti z Dusla, MGO, Saganovky, Školské zvončeky. Ani tentoraz nesklamali školkari z MŠ 8. mája, menovite Májovky 1 – 15. Súťažili aj naši mestskí policajti -Tím MSP, Tím Sporka, Biker, Saganky III., Večiansky cyklotým, Tercera a uspeli aj členky tímu VÚB Divoké kone.

Zápis do knihy aj ohňostroj

Všetci dostali od primátora Jozefa Belického a Petra Róžu gratuláciu i darčeky. Poslednou bodkou slávnostného vyhlasovania výsledkov bola sladká torta, mini ohňostroj a zápis do pamätnej knihy.

V Šali ocenili najlepších cyklistov: Najväčšie zastúpenie mali Májovky, FOTO
70
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM