Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali môžete poslať žiadosti o dotácie: Prispejú v oblasti kultúry i športu

Všetky združenia, ale aj jednotlivci, ktorí sú činní v oblasti kultúry, či športu môžu spisovať žiadosti o dotácie. Tie poskytnú z rozpočtu mesta Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku V Šali môžete poslať žiadosti o dotácie: Prispejú v  oblasti kultúry i športu
Foto: Zlatica Gregorová

V tomto roku na kultúru i šport rozdajú spolu 10 000 eur. Záujemcovia v oboch oblastiach to musia stihnúť do konca marca. Žiadateľom môže byť ktokoľvek, kto žije a pracuje na území Šale a nemá zakázané prijímať dotácie. To doložia Výpisom z registra trestov, nie starším ako 3 mesiace.

Dotácia v oblasti kultúry

Hlavným cieľom je “…Podpora aktivít zameraných na uchovávanie, rozvíjanie, prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, kultúrneho dedičstva a tradícií regiónu a mesta Šaľa,“ informuje radnica na svojom webe

O dotáciu môžu žiadať subjekty, ktoré majú v náplni svojej činnosti predovšetkým zachovanie kultúrneho dedičstva, miestnych a regionálnych tradícií. Zaoberajú sa rozvojom, tvorbou, organizovaním a realizáciou kultúrnych a umeleckých aktivít (výstavy, prehliadky, festivaly, koncerty, tvorivé dielne na zachovanie a osvojenie si tradičných zručností…). Taktiež tu patrí publikačná a edičná činnosť, ktorou sa podporuje propagácia samotného mesta Šaľa i regiónu. Podpora miestneho turizmu a cestovného ruchu v meste. Uchádzať sa o dotáciu môžu i jednotlivci a združenia, ktoré reprezentujú mesto na rôznych festivaloch a súťažiach, informuje web mesta Šaľa.

Dotácia v oblasti športu

Cieľom poskytovania dotácie v oblasti športu je„.. Zvýšiť záujem verejnosti o športovanie a tým podporiť zdravý životný štýl obyvateľov mesta Šaľa, podpora športovo-talentovanej mládeže, podpora športu na školách, rozvoj športu pre všetkých a podpora projektov, ktoré sa podieľajú na prezentácii mesta v národnom i medzinárodnom meradle,“ informuje web mesta Šaľa.

O dotáciu môžu požiadať subjekty, ktoré poskytujú verejnosti možnosť športového vyžitia, organizovaním športových podujatí, ako i žiadatelia, ktorí sa zúčastňujú skvalitňovania športovej prípravy na školách. Tí, ktorí pracujú s deťmi a mládežou v športových odvetviach. Patrí tu i podpora vrcholového športu a zlepšenie technických i materiálnych podmienok pre športové aktivity a súťaže.

Výška dotácie v oblasti kultúry je 5000 eur. Pre oblasť športu je taktiež 5000 eur. Ide o nenávratný finančný príspevok. Poskytovateľ Mesto Šaľa a úspešný žiadateľ podpíšu spolu zmluvu o poskytnutí dotácie. Žiadosti o dotácie v oblasti kultúry, ako i športu je potrebné zaslať do 31. marca 2017, do 14.00 hod. na adresu: Mestský úrad Šaľa, Nám. Sv. Trojice 7, 927 01.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM