Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali ľudia vyšli do ulíc: Protestovali za slušné Slovensko, FOTO

Len nedávno sa skončilo verejné zhromaždenie občanov Šale. Ľudia prišli opäť vzdať úctu zosnulému novinárovi a jeho priateľke.

Ilustračný obrázok k článku V Šali ľudia vyšli do ulíc: Protestovali za slušné Slovensko, FOTO
41
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Šaľania sa stretli 9. marca 2018 v podvečer­ných hodinách pri Pamätníku obetiam komunizmu v Šali. Organizátori verejného zhromaždenia vyjadrili nespokojnosť s vyšetrovaním úkladnej dvojnásobnej vraždy novinára Martina Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej ako aj so súčasnou situáciou v krajine.

Podpora zo Šale

Pri pamätnom mieste aj dnes horelo množstvo plamienkov, ktoré z úcty k dvom zosnulým ľuďom zapálili účastníci verejného zhromaždenia. Podľa organizátorov sa tu zišlo okolo tristo občanov. O pokojný priebeh podujatia sa starali príslušníci mestskej aj štátnej polície. Účastníkov privítal organizátor Miroslav Demín. V príhovore spomenul najmä to, že občania nášho mesta aj krajiny sú nespokojní s tým, čo sa v posledných dňoch deje. Prítomných požiadal o slušný a pokojný priebeh zhromaždenia. Neskôr svoje pocity vyjadril aj Andrej Csillag, ktorý zároveň vyzval prítomných, aby si zosnulých uctili minútou ticha. Na stolíku boli pripravené aj spomienkové predmety s portrétmi novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Občianska iniciatíva

„Pravdupovediac, som veľmi milo prekvapený účasťou v našom meste. Veľa ľudí sa chystalo do miest ako je Bratislava a Nitra a to, že tu prišlo toľko ľudí, som naozaj prekvapený a teším sa tomu, že ľudia prišli. Aj keď sme z toho nechceli extra politickú akciu, bola to občianska iniciatíva, ale žiaľ veci sa vyvíjajú v tejto krajine tak, že už všetko sa dotýka politiky. Takže sme prišli vyjadriť svoj občiansky postoj a chceme dať našim politikom najavo, že chceme žiť v bezpečnej a slušnej krajine a ako nám vadí, že sa oni vo vrcholovej politike vadia a ide to na úkor občanov a vôbec nehľadia na to, že tu prišli o život dvaja mladí ľudia,“ skonštatoval Miroslav Demín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM