Zlatica Gregorová Rôzne Iné športy

V Šali hrali turnaj: Sily si zmerali s priateľmi z Oroszlány, FOTO

Nielen prácou, ale i zábavou a v spoločnosti priateľov je "človek živý". Podporu slovensko – maďarského partnerstva sa opäť podarilo utužiť.

Ilustračný obrázok k článku V Šali hrali turnaj: Sily si zmerali s priateľmi  z Oroszlány, FOTO
Zdroj: Róbert Andráši

1. ročník Turnaja v kolkoch usporiadali členovia Šaľa – Tvoje mesto. Do Oroszlány na kolky chodia naši už päť rokov. Nastal čas návštevy oplatiť.

Po práci zábava

Po tom, čo sa miestne združenie rozhodlo vyčistiť brehy Váhu, sa na druhý deň pustilo do športovania. Turnaj v kolkoch sa uskutočnil v Šali 21. apríla 2018 aj vďaka spolupráci s Mestom Šaľa. Okrem Šaľanov jeho čestnými súťažiacimi boli deviati priatelia z družobného mesta Oroszlány. Hlavou zahraničnej delegácie – občianskeho združenia Oroszlány barátainak köre, bola Márta Fátrai.

Súťažili aj poslanci

Svojim zahraničným priateľom členovia OZ Šaľa – Tvoje mesto pripravili aj kultúrne zážitky. „Spolu sme navštívili Dom ľudového bývania, kde práve prebieha výstava šperkov, naši priatelia sa potešili aj zvieratami v Detskej farme Humanita,“ prezradil nám Róbert Andráši. To všetko preto, aby dobre namotivovaní odohrali turnaj v kolkoch. Za tím Šale súťažili aj poslanec Róbert Tölgyesi a Miloš Rehák. A podľa slov Róberta Andrášiho, jednoznačne vyhrali hostia.

Vyhodnotenie

  1. miesto Oroszlány Barátainak Köre
  2. miesto Mesto Šaľa
  3. miesto Jednota dôchodcov Trnovec nad Váhom
  4. miesto OZ Šaľa – Tvoje mesto

Najlepšia žena: Margita Simighová

Najlepší muž: Martin Fabián

Ceny Slovákom

Ceny pre najlepšieho muža a najlepšiu ženu boli venované OZ Oroszlány Barátainak Köre, preto sa hodnotili súťažiaci len z tímov zo SR. Cenu útechy pre 4. miesto darovalo tiež OZ Oroszlány Barátainak Köre. G. Oz Šaľa – Tvoje mesto darovalo darčekové koše v hodnote 45, 35 a 25€ a taktiež knihy Šaľa 2017,“ povedal Róbert Andráši. Každý účastník turnaja dostal diplom.

Prídu v máji

Šaľanom sa podarilo zorganizovať úspešné podujatie, hovoria o tom slová predsedkyne Civilnej organizácie Kruh priateľov Oroszlány Márty Fátrai: “Dvadsiateho apríla sme prišli do Šale, na pozvanie OZ Šaľa Tvoje mesto. Po prehliadke Domu ľudového bývania a Farmy Humanita, sme si zmerali svoje sily s miestnymi družstvami v Turnaji v kolkoch. Ďakujeme Róbertovi Andrášimu a Marike Hrabovskej za celodennú starostlivosť o našu skupinu, za bohaté pohostenie a hlavne – za priateľstvo.“ Priatelia z Oroszlány do nášho mesta zavítajú opäť už 26. mája. 2018, kedy navaria guláš v rámci Šaľa Fest – u.

V Šali hrali turnaj: Privítali priateľov z Oroszlány, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Róbert Andráši
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM