Zlatica Gregorová Od Vás

V Šali chcú lepšie cestovať: Študent prišiel s návrhom nového vlakového spoja

K ľuďom, ktorým záleží na zlepšovaní situácie cestujúcich patrí i Milan Halás. Kvôli nevhodným cestovným podmienkam sa rozhodol založiť petíciu.

Ilustračný obrázok k článku V Šali chcú lepšie cestovať: Študent prišiel s návrhom nového vlakového spoja
Zdroj: TASR

Je študentom Žilinskej univerzity na Katedre železničnej dopravy. Impulzom k petícii mu boli jeho osobné cestovateľské skúsenosti. Ako nás Milan Halás informoval, petíciou sa rozhodol osloviť širokú verejnosť až po svojom predošlom prieskume.

"Založil som ju preto, že zo Žiliny ani do Žiliny sa tam nedá priamo z juhu Slovenska v poriadku dostať. Ani prestupné spoje nečakajú na prichádzajúce vlaky“, hovorí študent Milan Halás.

Na Fakulte urobil prieskum a zistil, že napríklad jeho 24 spolužiaci len z ich vysokej školy, ktorej sú študentmi, majú problémy s cestovaním. Podľa jeho zistení, každému z nich by zavedenie nového vlakového spoja mimoriadne pomohlo a skrátilo čas cestovania.

V petícii sa píše: My, dolu podpísaní občania žiadame kompetentných o zavedenie spoja zo stanice Žilina cez Považskú Bystricu, Púchov, Trenčiansku Teplú, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Leo­poldov, Galantu, Šaľu a Nové Zámky do Komárna a späť, nakoľko zo Žiliny nie sú žiadne priame spojenia do miest na juhu Slovenska.

„ Do Galanty mi trvá cesta zo Žiliny 3 hodiny a 45 minút, s týmto spojom by mi trvala 2 hodiny a 30 minút. Spolužiak cestuje do Kolárova viac ako 6 hodín… Pokiaľ by petícia bola úspešná, očakávam, že sa cestujúcim výrazne skráti cestovanie zo Žiliny na juh a opačne“, dodáva Milan Halás.

Podľa slov študenta, petíciu chcú šíriť i osobne, spolu so spolužiakmi aj na ďalších železničných staniciach – v Nových Zámkoch, Šali, Galante, Leopoldove, Piešťanoch, Novom Meste nad Váhom, Trenčíne, Trenčianskej Teplej, Púchove, Považskej Bystrici i v spomínanej Žiline.

Viac informácii získate na:Petícia za zavedenie nového železničného spojenia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM