Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku rozdajú dotácie: Už môžete posielať žiadosti

V obci myslia na podporu svojich klubov, či miestnych združení. Aj tento rok sa rozhodli rozdeliť obecné peniaze na dobré projekty.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku rozdajú dotácie:  Už môžete posielať žiadosti
Zdroj: TASR

Na záujemcoch teraz ostáva, len ich kvalitne a včas vypracovať. Urobiť tak musia najneskôr do konca tohto mesiaca.

V prospech obce

Združenia, či organizácie môžu požiadať obec o toľko financií, ktoré nevyhnutne budú potrebovať v nasledujúcom roku pre svoje aktivity. Tá ich podporí peniazmi z rozpočtu obce na rok 2018. Poskytnutie jednotlivých súm je určené neziskovkám, ktoré tu pôsobia a najmä vykonávajú činnosť v prospech obecného blaha a jej občanov. Obec oznam zverejnila v týchto dňoch na svojej webovej stránke.

Podľa zverejených informácií, v Žiadosti o obecné dotácie o bežné a kapitálové výdavky, musíte uviesť presný cieľ, teda, kam získané financie nasmerujete. Pripojiť by ste mali aj presný rozpočet, teda, čo vás bude stáť celý projekt a koľko zo sumy budete k jeho realizácii potrebovať od obce.

Rozhodnú poslanci

Miestne obecné zastupiteľstvo sa po dodaní žiadostí rozhodne, ktoré projekty sú pre obec najhodnotnejšie. Tie by mali spomínané dotácie získať. Svoje žiadosti môžu Močenčania adresovať Obecnému úradu do 31. októbra 2017 alebo ich osobne odovzdať v miestnej podateľni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM