Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku plánujú viacero aktivít: Aké sú ich priority v tomto roku?

Každá dedina, či mesto koncom roka plánuje, čo by chceli v tom novom urobiť. Niekde sa zamerajú na väčšie investície do škôl, inde podporia šport.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku plánujú viacero aktivít: Aké sú ich priority v tomto roku?
Zdroj: TASR

O prioritách Šale ste sa už z našich článkov dozvedeli. Teraz môžete spoznať topky, ktorými sa budú v roku 2018 zaoberať v Močenku.

Prebytok financií

Na vlaňajšom zasadnutí Obecného zastupiteľstva sa močenskí poslanci zaoberali aj návrhom Programového rozpočtu na roky 2018 – 2020. Ako na rokovaní uviedol starosta obce Roman Urbánik, v prípade žeby nestihli v Močenku uskutočniť všetky naplánované akcie do konca minulého roka, budú mať prebytok rozpočtových financií.

A čo bude prioritami v tomto začínajúcom sa roku? „Na rok 2018 sú naplánované hlavné investičné akcie ako je prístavba a rekonštrukcia materskej školy, zníženie energetickej náročnosti budovy obecného úradu, projekt na nákup biokompostérov a vybudovanie jazykových laboratórií,“ uvádza sa v zápisnici.

Opravia cesty aj škôlku

Obec sa rozhodla investovať aj do dolného cintorína a zrekonštruovať Mlynskú ulicu. Pozornosti neunikne ani miestna materská škola. Ohľadom rekonštrukcie škôlky onedlho vyhlásia Verejné obstarávanie, aby opravy mohli byť vykonané podľa plánu. S návrhom investičných aktivít v tomto roku poslanci súhlasili a obec sa teda môže pustiť do stavebných úprav.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM